Dragen får et halvt års pusterum

Politikerne besluttede før juleferien at hjælpe Børnehuset Dragen med likviditeten ved at udbetale et acontobeløb på 200.000 kroner, der vil blive trukket fra de månedlige udbetalinger det næste halve år. Arkivfoto: Line Olesen

Dragen får et halvt års pusterum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfyns Kommune sikrer Børnehuset Dragen økonomisk i et halvt år, selv om der mangler børn i den integrerede institution efter 1. marts.

Mejlskov: Børnehuset Dragen får et pusterum på et halvt år til at finde en løsning på den økonomiske klemme, som en akut mangel på børn har sendt institutionen ud i.

Det er Nordfyns Kommune, der smider en redningskrans i form af et løfte om et månedligt tilskud på 118.335 kroner fra 1. januar til og med den 30. juni 2018 og et øjeblikkeligt acontobeløb på 200.000 kroner, der trækkes fra den månedlige betaling.

Dragens problemer kommer, fordi der pr. 1. marts kun er udsigt til syv vuggestue- og seks børnehavebørn i den integrerede institution.

Børnehusets bestyrelse havde derfor bedt Nordfyns Kommune om enten at overtage Dragen og drive den som en kommunal institution eller tildele Dragen et årligt tilskud på 1,4 millioner kroner.

Men kommunalbestyrelsen besluttede altså på det sidste møde før jul i stedet at sikre Dragen et halvt år til at "tilvejebringe en bæredygtig økonomi", som det hedder i referatet fra KB-mødet.

- Med beslutningen anerkender vi, at der er et område i kommunens vestlige hjørne, der ikke har andre institutioner, og nu får de den her hjælp til at komme videre, og derefter skal de kunne klare sig selv, siger formand for Børne- og Ungeudvalget indtil 1. januar Jens Otto Dalhøj (LA)

Det tilskud, som Børnehuset Dragen nu er garanteret frem til 1. juli, svarer til det, som kommunen skal betale til en privat institution med driftsoverenskomst med kommunen og er allerede indregnet i budgettet for 2018.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Børnehuset Dragens bestyrelse til politikernes beslutning, men ifølge Jens Otto Dalhøj var bestyrelsen både glad og positivt overrasket over den model, politikerne fandt frem til.

Med beslutningen anerkender vi, at der er et område i kommunens vestlige hjørne, der ikke har andre institutioner, og nu får de den her hjælp til at komme videre.
Jens Otto Dalhøj (LA), formand for Børne- og Ungeudvalget indtil 1. januar

Dragen får et halvt års pusterum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce