Tre nye bøger i jubilæumsåret

"Haven ved Havet": Larsen-parrets hjem og store have udgjorde tilsammen et "Gesamtkunstwerk" - parrets hovedværk - en oase, hvor man kunne leve det gode liv. Selvom de for længst er borte, lever deres have videre og bliver til fulde nydt af gæsterne. I en undersøgelse foretaget på alle landets museer er Larsen-parrets have ved havet udnævt til det sted i hele Danmark, hvor man bedst lader op. I bogen beskrives i øvrigt også Syberg-familiens have nogle få kilometer fra Larsen-haven.

Tre nye bøger i jubilæumsåret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kertemimde: Fuglemaleren, som han blev kaldt, Johannes Larsens 150 år er blevet fejret på mange forskellige måder.

Også med udgivelsen af tre store, rigt illustrerede bøger om det spændende liv, der blev levet på Møllebakken og om Larsens kunst.

Til sammen tegner de tre bøger et facetteret billede af Johannes Larsen og hans familie, hans omgangskreds og den store og inspirerende kunstarv, han efterlod.

"1917 en ny tid": I Alhed og Johannes Larsens have og hjem var der højt til loftet og plads til, at man kunne diskutere og bryde meninger. Både konservative og kommunister var velkomne, når blot det var ordentlige og restkafne mennesker. Og medens krigen i 1917 rasede i Europa, blev hjemmet på Møllebakken et af tidens helt centrale mødesteder for kunst og kultur: Ville man møde tidens mest interessante mennesker, ville man være der, hvor kunst og kultur blomstrede - så skulle man tage til Kerteminde, kan man læse i bogen, der bl.a. fortæller om oprettelsen af tidskriftet "Klingen".
"En vidunderlig verden": Johannes Larsens værker har fortsat noget at give til verden. I anledning af 150-året har museet i denne bog bedt 60 mennesker om at udpege deres yndlingsværk og skrive en tekst om deres forhold til maleren. Kulturminister Mette Bock har valgt akvarellerne til H. C. Andersens "Den grimme ælling", som hun har læst for både børn og børnebørn. Hun fortæller, at for hende er barndomsminderne fulde af Johannes Larsen, fordi hendes bedsteforældre flyttede fra Odense til Mølkensvej. Og kærligheden til Larsens kunst lever videre: Det er en stor lykke, at Larsen og fuglene fandt hinanden, skriver hun.

Tre nye bøger i jubilæumsåret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce