De nye byrødder anno 2018: Nikolaj Leed Henriksen (V)

Nikolaj Leed Henriksen (V). Arkivfoto: John Fredy

De nye byrødder anno 2018: Nikolaj Leed Henriksen (V)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad vil de, hvem er de, og hvilken baggrund har de 10 nye politikere, der er blevet valgt ind i Assens Byråd? Fyens.dk præsenterer mellem jul og nytår Ashil Faroukh (S), Karin Christiansen (V), Jens Jakobsen (V), Flemming Risskov (SF), Nikolaj Leed (V), Knud Søby (V), Lars Kolling (DF), Tine Grau Poulsen (V), Pia Offer Madsen (V) og Berit Schaldemose (S).

- Hvorfor er du gået ind i politik?

- Jeg har interesseret mig for politik siden folkeskolen. Der ligger ikke nogen bestemt begivenhed bag. Jeg blev interesseret i kommunalpolitik ved valget sidste gang (i 2013, red.). Jeg har været ordfører og formand i VU i Middelfart. Man bliver aktiv i politik, fordi man synes, man har noget at byde ind med. Som liberal vil man kæmpe for et friere og rigere Danmark. Min far er tidligere landmand, så det kommer næsten ind med modermælken. Der blev snakket politik derhjemme. Min far er også Venstre-mand. Jeg begyndte senere at læse litteratur og teorier, hvor man finder ud af, hvad liberalismen er. Selvfølgelig vidste jeg lidt om det, men når man først får læst op på det, så er jeg blevet helt overvidst om, det passer overens med mit menneskebillede. Jeg kunne bestemt ikke være konservativ eller socialist. Det ligger mig helt fjernt.

- Hvad er det vigtigste at tage fat på?

- Det er at få mere fokus på de unge i kommunen. Eksempelvis arbejdsløsheden for de unge: Det er noget, jeg glæder mig til at komme i gang med at kigge på. Jeg har ikke noget svar på, hvordan og hvorledes det skal håndteres. Men det er det der med at få fokus på det og generelt at få fokus på de muligheder, vi har. Det er godt, vi har fået lavet et ungdomshus. Derfor er jeg glad for, jeg kom i ungdomsskolens bestyrelse og i Vestfyns Gymnasiums bestyrelse. Jeg læder mig til at udforme vores folkeskole også.

- Hvad vil du gerne opnå?

- Nu nævnte jeg det her med friere og rigere. Forhåbentlig vil vi få noget mere frihed i institutionerne i alle leder og kanter i kommunen. Helt konkret er jeg bange for at sige noget, for det kommer an på de sager, der kommer op. Men personligt har jeg kæmpet for, vi skal have nogle flere ungdomsboliger. Jeg tænker i den nordlige del af kommunen.

Hvem er dit politiske forbillede?

- Jeg tror rent politisk og ideologisk, er jeg nok meget Ellemannsk (Uffe Ellemann-Jensen, red.). Jeg kan godt lide hans stil, der er mere bramfri og fri.

- Hvad laver du, der ikke har noget med politik at gøre?

- Jeg laver ikke så meget andet. Det er lidt skidt egentligt. Jeg studerer og bruger tid på at være sammen med min kæreste. Hun bor i Holstebro og stillede i øvrigt op for Venstre. Hun kom ikke ind. Hun fik 423 stemmer. Jeg fik 189.

Nikolaj Leed Henriksen
Nikolaj Leed Henriksen er 21 år gammel.Han er er valgt ind i byrådet for Venstre med 189 personlige stemmer.

Nikolaj Leed Henriksen læser offentlig administration - administrations-bachelor. Har planer om at tilføje en journalistisk overbygning.

Nikolaj Leed Henriksen bor i Aarup i en lejlighed. Han har en kæreste, der bor i Holstebro.

De nye byrødder anno 2018: Nikolaj Leed Henriksen (V)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce