Dusør i stenkastersag: Beløbet på 10.000 er blevet meget større

John B. Harmsen er foredragsholder og bosiddende på Sjælland. Han har på sin Facebook-profil udlovet en dusør på 10.000 kroner til den, der kan fortælle politiet, hvem der står bag de frygtelige stenkast fra motorvejsbroerne over Fynske Motorvej. Privatfoto

Dusør i stenkastersag: Beløbet på 10.000 er blevet meget større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

John Harmsen tilbagelægger mange kilometer på de danske motorveje, og han har grundet stenkastene set sig nødsaget til at udlove en dusør via Facebook til den, som kan fortælle, hvem gerningsmanden eller -mændene er. Han fortæller, at mange borgere gerne vil bidrage til dusøren.

John Harmsen er foredragsholder, bosiddende på Sjælland og kører rundt i alle landets dele. Blandt andet derfor er han både vred og bekymret over den eller de gerningsmænd, som op til flere gange har kastet sten ned fra motorvejsbroer på E20 Fynske Motorvej.

Et eller andet måtte han gøre, forklarer han. Og derfor skrev han et opslag på Facebook, som opfordrer dem, som ved hvem gerningsmanden er, til at kontakte Fyns Politi. Og når det er gjort, vil han overrække 10.000 til vidnet.

I skrivende stund har godt 17.500 personer trykket 'synes godt om' på Facebook, og knap 45.000 har delt hans opslag.

- Det er meget overvældende. Jeg har jo selvfølgelig også i mit opslag opfordret til, at budskabet skulle komme ud i alle landets kroge, men det er helt vildt. Det må jo betyde noget for rigtig mange mennesker, forklarer John Harmsen.

Dusør vokset

John Harmsen fortæller, at der er folk fra nær og fjern og sågar andre lande, som kontakter ham grundet opslaget på Facebook.

- Det er helt fantastisk så mange søde beskeder, jeg har modtaget, og jeg forsøger at læse dem alle. Der er tilmed enkelte, som skriver, at de gerne vil lægge 10.000 oveni, nogle som skriver, at de gerne vil lægge 1.000 kroner oveni. Og der var en studerende, som skrev, at vedkommende godt nok ikke havde så meget, men at han gerne ville lægge 100 kroner oveni. Det er meget rørende, siger foredragsholderen.

- Og så har der været nogle danskere, som er bosat i Polen, som har skrevet til mig.

Fordi beskederne har væltet ind i hans indbakke, har han endnu ikke overblik over, hvor mange penge, vidnet ender med at kunne få.

- Jeg er slet ikke nået igennem alle beskederne endnu. Men et bud vil være, at dusøren nu er oppe på 70-80.000 kroner. Så det er da vokset betragteligt, siden jeg lagde opslaget på Facebook 20. december.

Politiet gør dets arbejde

Fyns Politi er i fuld gang med efterforskningen af de frygtelige stenkast. John Harmsen er dog ikke bange for, at hans Facebook-opslag forstyrrer efterforskningen.

- Jeg er helt sikker på, at politiet gør dets arbejde godt med de ressourcer, det nu har. Grunden til, at jeg lavede opslaget var, at jeg bare syntes, at der skulle gøres noget, forklarer han.

Af mangel på bedre besluttede han at udlove dusøren.

- Jeg er ellers ikke tilhænger af, at man går og bestikker hinanden. Men jeg følte, at jeg måtte gøre et eller andet. Siden den frygtelige ulykke i august 2016, hvor den tyske kvinde mistede livet, har jeg kørt og kigget op på motorvejsbroerne, når jeg er kørt under dem.

John Harmsen mener, at det er en skæv bane, Danmark er inde på.

- Det er et skråplan. Jeg kender en del her på Sjælland, som har en hjulnøgle liggende i bilen for at tjekke, om deres hjul er blevet skruet løse.

Dusør i stenkastersag: Beløbet på 10.000 er blevet meget større

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce