Tallerupskolen har brug for udbygning uanset hvad

Toke Arndal kan ikke forestille sig, at ændrede skoledistrikter vil betyde noget for Brylle-familiernes tilvalg af Tallerupskolen. Arkivfoto

Tallerupskolen har brug for udbygning uanset hvad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis man fortsat vil have frit skolevalg, vil det ikke ændre meget på elevsammensætningen at lave om på skoledistrikterne, mener Toke Arndal, formand for Tallerupskolens bestyrelse.

Tommerup St.: Det giver ikke meget mening at ændre på skoledistrikterne i Tommerup-området, som administrationen har foreslået det i en af sine modeller for den fremtidige organisation af overbygningerne på Tallerupskolen, mener Toke Arndal, der er formand for Tallerupskolens bestyrelse.

- Tallerupskolen og Brylle Skole har gennem mange år opbygget et godt og tæt samarbejde. Det er mærkværdigt, hvis forvaltningen nu lægger op til, at det skal stoppe, siger han.

- Men ville det ikke give meget god mening at fordele eleverne mere ligeligt og dermed spare udbygninger?

- Hele set-uppet om at samle til en fælles overbygning var, at det var nødvendigt for at sikre en optimering af klassestrukturen, man kunne reducere fem klasser til fire. Når man ikke samler, får man fem klasser.

- Hvis man ikke også vil droppe det frie skolevalg, som var hele begrundelsen for at rulle beslutningen om at samle overbygningsklasserne tilbage, vil der fortsat være lokalemangel på Tallerupskolen, pointerer Toke Arndal.

Tilsammen er der på Brylle Skole og Tallerupskolen elever nok til tre klasser, og han ser ikke nogen grund til, at eleverne fra Brylle pludselig skulle vælge anderledes, fordi de kommer til at høre til et andet skoledistrikt.

- Hvad vil det betyde for Tallerupskolen, hvis vi antager, at den mister eleverne fra Brylle og således kun bliver tosporet?

- Vi vil stadig levere et attraktivt undervisningtilbud på Tallerupskolen, som vi kan konstatere, at mange familier har valgt til. Det er et aktivt valg, som den enkelte familie fra Brylle har taget, og jeg har ikke grund til at antage, at andet vil ske.

Som den står nu er Tallerupskolen kun beregnet til to spor i overbygningen. Skal der fortsat være frit skolevalg, er en udbygning nødvendig, slår formanden fast. Den midlertidige ordning med inddragelse af aulaen og familieklassen var ikke tænkt som en langsigtet løsning.

Elevtal på skolerne
1, Tallerupskolen 0.-6. klasse, 313 elever (37, 37, 49, 46, 42, 50, 52). 7.-9. klasse, 200 elever.2. Brylle Skole 0.-6. klasse, 147 elever (22, 20, 25, 23, 23, 14, 20)

3. Tommerup Skole 0.-6. klasse: 155 elever (18, 20, 20, 20, 20, 35, 22). 8.-9. klasse, 60 elever.

4. Verninge Skole 0.-6. klasse: 145 elever (26, 18, 24, 20, 26, 17, 14)

Administrationen vurderer, at der samlet set bør være kapacitet til fem klasser per årgang.

Samler man Brylle, Verninge og Tommerups overbygning i Tommerup, vil der være rigelig kapacitet til tre klasser per overgang, fastslås det.

Kilde: Assens Kommune

Et skoleområde

For Brylle Skole vil en ændring af skoledistrikterne ikke betyde det store, vurderer næstformand for fællesbestyrelsen Karin Tankred.

- For mig at se har det altid været ét skoleområde. Vi har været vant til at gå til begge skoler. Det er meget individuelt, hvad folk vælger. For nogle betyder afstanden noget. Jeg vil selv vælge ud fra, hvilken skole, jeg synes er bedst for mit barn, og det vil en ændring af skoledistrikterne formentlig ikke ændre meget på, siger Karen Tankred.

Tallerupskolen har brug for udbygning uanset hvad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce