Bureauet til eksamen - både plusser og minusser

Jul i den gamle Kongeby er et af de mange arrangementer, Bureauet i Nyborg står for. Arkivfoto.

Bureauet til eksamen - både plusser og minusser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg bruger mange penge på turist- og erhvervsfremme. Derfor er der god grund til at evaluere Bureauet - Nyborgs erhvervs- og turistkontor. De bedste karakterer hentes i turisme, mens det kniber mere med resultaterne inden for erhverv og især handel.

Nyborg: Hvordan går det? Joo, sådan lidt op og ned.

Den standard-konversation kan ikke bare bruges, når to venner mødes på gaden. Den passer også meget godt på Bureauet, Nyborgs turist og erhvervskontor, der netop har været til en omfattende eksamen. Evalueringen af Bureauet blev forelagt politikerne på det seneste byrådsmøde, og der er altså noget der går godt, og andet der går dårligere.

Bureauet er blevet målt på række nøgle-områder, og der er god grund til, at kommunen undersøger, om man får noget for pengene. Nyborg er blandt de ti kommuner i landet, der bruger flest penge målt pr. indbygger til turist- og erhvervsfremme. 2,6 millioner kroner bidrog kommunen med i 2017, og det er 1,5 millioner mere end dengang, opgaverne blev varetaget af Udvikling Fyn. 

Evalueringen af Bureauet er ikke bare noget med at beskrive, hvor mange udgivelser, møder og kurser, der er afholdt. Nej, der måles på, hvordan det lokale erhvervsliv, handelsliv og turisme har klaret sig de senere år. Og det selv om, for eksempel handlen er påvirket af mange andre faktorer end service fra Bureauet.

 

Bureauet
Bureauet, Nyborg Kommunes kontor for turisme og erhverv og handel ligger i et hjørne af Rådhuset med indgang ud til Torvet.Der er ansat en erhvervschef, en erhvervskonsulent (delvis aflønnet af Borgerservice), en turistchef, en turistassistent og en administrativ medarbejder.

Brugerbestyrelsen består af repræsentanter for Nyborg Turistforening, Østfyns Erhvervsråd, Nyborg Handelsstandsforening og Nyborg Byråd. 

Handlen halter

Netop handelslivet er der, hvor resultaterne er magrest. Her er omsætningen i kommunens forretninger faldet stødt fra 1,48 milliarder i 2014 til 1,34 milliarder i 2016. Målet var en stigning.

Samtidig har en panelundersøgelse vist, at det ikke har været muligt at trække flere kunder fra andre kommuner til butikkerne i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk.

En lille trøst finder man i den detailhandel-analyse, som blev offentliggjort i forbindelse med planerne på Nyborg Lynfrost's grund. Her var konklusionen, at det handlen i Nyborg går tilbage, men ikke så meget som i mange andre lignende byer. Det kan siges på en anden måde, nemlig at Nyborg har styrket sin position som handelsby.

 

 

Erhverv og turisme

Nyborgs evne til at tiltrække virksomheder var et varmt emne i valgkampen. Nyborg er generelt dårlig til at få virksomheder trukket til, men alligevel scorer Bureauet ikke kun dårligt i denne kategori. Antallet af arbejdspladser i det private erhvervsliv er stort set uændret siden 2015, mens Bureauet havde sigtet efter et mål på 325 nye arbejdspladser inden 2018. Når det gælder iværksættere går det bedre, og her er Nyborg på niveau med resten af Danmark og bedre end gennemsnittet i Region Syddanmark.

Bureauet får plus i karakterbogen, når det gælder om at være synlig: Tilfredsheden med og kendskabet til Bureauet er steget pænt de senere år. 

Inden for turisme har Bureauet derimod nået næsten alle mål, når det gælder om at øge antallet af mødeturister og overnattende ferieturister. På ferieområdet er antallet af overnatninger steget med ni procent fra 2015 til 2016 og fire procent det følgende år.

Desuden kan man se, at antallet af besøg på turisthjemmesiderne er i kraftig vækst. Tæt på 100 procents vækst, som var målet ambitiøst var sat til.

 

Bureauet til eksamen - både plusser og minusser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce