Fyrværkeriulykker for elever

Fyrværkeri serveres ofte i festligt lag, hvor alkohol er involveret. Resultatet af den cocktail viser en kampagne fra Sikkerhedsstyrelsen, som mandag 18. december rammer Odense to steder. Arkivfoto

Fyrværkeriulykker for elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampagne skal vise, hvor galt det kan gå, når man ikke behandler fyrværkeri med fornuft. I dag gør den stop ved Syddansk Erhvervsskole og på banegårdscentret.

 

Klokken har passeret midnat. Nytårsfesten, som du deltager i, er rykket ud på villavejen. Dine kammerater er iført skøre nytårshatte og løber væk fra flasken med den tændte raket. Pludselig bliver fejringen forvandlet til et mareridt.

Et lignende scenarie skete for 267 danskere sidste nytår. Rigtig mange af dem var unge mænd. Derfor ruller Sikkerhedsstyrelsens fyrværkerikampagne i denne tid ud i landet, hvor der vil være event nogle af de steder, hvor unge mænd befinder sig - blandt andet på Syddansk Erhvervsskole i Odense.

Den 18. december bliver det muligt i virtual reality at opleve på egen krop, hvor galt det kan gå, hvis man bliver ramt af en vildfaren raket. Sikkerhedsstyrelsen tager det nye medie i brug for at få danskerne til at bruge nytårskrudtet korrekt.

Budskabet bag kampagnen er enkelt: Husk sikkerhedsbrillerne, hold afstand og brug kun lovligt fyrværkeri.

- Fyrværkeriskaderne rammer typisk mænd mellem 15 og 35 år, og ulykkerne skyldes ofte adfærd. Man er uforsigtig eller går for tæt på og tager ikke sikkerhedsbriller på. Derfor vil vi gøre flest mulige opmærksomme på at huske sikkerhedsbrillerne, holde afstand og kun bruge lovligt fyrværkeri, siger direktør i Sikkerhedsstyrelsen Lone Saaby i en pressemeddelelse.

Brillerne kan bruges på Syddansk Erhvervsskole fra 10-12 og på Odense Banegårdscenter fra 14-16.

 

Fyrværkeriulykker for elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce