Ofre for Gabon-overfald er dansk par i 40'erne


Ofre for Gabon-overfald er dansk par i 40'erne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mand er i kritisk tilstand efter et knivangreb i Gabon. Hans kone er uden for livsfare, lyder det.

Det er en kvinde og en mand midt i 40'erne, der har været udsat for et knivangreb i Gabon lørdag.

Det oplyser Jens Henneberg, der er viceadministrerende direktør hos Bonnier, som står bag den danske udgave af naturmagasinet National Geographic.

Tidligere meldinger har ellers været, at der var tale om to mænd.

- Det er et dansk par, der både danner par privat og professionelt. Kvinden har det efter omstændighederne fornuftigt, men er selvfølgelig dybt chokeret over, at hendes mand er i en kritisk tilstand, siger Jens Henneberg.

Udenrigsministeriet Borgerservice har bekræftet, at to danske statsborgere er kommet til skade. Men ministeriet kan ikke oplyse yderligere om danskernes tilstand på grund af tavshedspligt, lød det i en mail.

Ifølge Jens Henneberg var parret taget til Gabon for at fotografere flodheste og gorillaer. De skulle efter planen være tilbage i Danmark mandag.

- De har forbindelse til National Geographic. Det er to freelancefotografer, der har fået nogle stipendiater fra USA, men de har også fået offentliggjort noget herhjemme i Danmark, forklarer Jens Henneberg.

Det er dog ifølge den viceadministrerende direktør endnu uvist, om parret var på opgave for National Geographic, eller om de var taget afsted på egen hånd.

- Vi ved ikke så meget endnu, og om de har været på opgave med os. Jeg har skrevet med Declan Moore, der er øverste chef for National Geographic.

- De er også ved at undersøge sagen i Washington. Om de så kommer med en officiel reaktion, ved jeg ikke, forklarer Jens Henneberg.

Det er ikke første gang, at parret, der har været naturfotografer i over tyve år, har været i Gabon for at tage billeder af vilde dyr.

Ifølge Jens Henneberg har de tidligere fået amerikanske stipendier til dette formål.

Ofre for Gabon-overfald er dansk par i 40'erne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce