Dom bliver anket: Knivstikkende pizzabager skal vidne mod offer

Ejeren af et pizzeria i Nyborg - her siddende i hvid dragt med sløret ansigt - blev tirsdag 12. december idømt fire måneders fængsel for at stikke en 31-årig mand fra byen ned. Den 31-årige var tiltalt for at have overfaldet pizzabageren og fik en dom på 60 dages fængsel, hvilket han ankede på stedet. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Dom bliver anket: Knivstikkende pizzabager skal vidne mod offer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pizzeria-ejer, der tirsdag fik dom for at stikke mand ned, skal vidne imod sit offer, der også blev dømt i sagen, men ankede den på stedet.

Nyborg: Sagen om et sammenstød mellem en 44-årig pizzeriaejer og en 31-årig mand og hans to brødre i Nyborg i sommer nåede tirsdag en foreløbig afslutning, da alle fire tiltalte i sagen blev kendt skyldige ved byretten i Svendborg. Sagen var fra starten bemærkelsesværdig, idet pizzamanden og den 31-årige på samme tid var både offer og gerningsmand i sagen, og fordi brødrene valgte at anke dommen, bliver sagen ikke mindre speget.

- Fordi de vælger at anke til frifindelse og altså ikke kun anker strafudmålingen, men også skyldsspørgsmålet betyder det, at sagen skal køre om igen, siger anklagerfuldmægtig Kristian Nielsen, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Retten i Svendborg.

Sagen
Retssagen drejede sig om et sammenstød 2. juni 2017 mellem tre brødre og ejeren af et pizzeria på Dronningensvej i Nyborg.Striden drejede sig om en fjerde brors ubetalte regning på 150 kroner hos pizzamanden, som pizzeria-ejeren og brødrene kom op at diskutere om. Det udartede sig til, at der blev kastet med stole og andre genstande mod pizzamanden, som til sidst hentede en kniv i køkkenet, kom op at slås med brødrene og endte med at stikke den ældste ned.

Derefter blev han slået bevidstløs, hvilket brødrene benyttede til at tildele ham flere spark.

Retssagen begyndte tirsdag 5. december og fortsatte tirsdag 12., hvor der blev afsagt dom.

Indkaldt som hovedvidne

Fordi pizzamanden tog imod sin dom på fire måneders betinget fængsel, er hans sag afgjort, men da han spiller en hovedrolle i sagen, vil han blive indkaldt som hovedvidne, når sagen skal køres om ved Landsretten, hvor de tre brødre ønsker at blive frifundet. I første omgang var den 44-årige tiltalt i sagen og kunne derfor give sin version af historien, men når sagen kommer for landsretten, udtaler han sig under strafansvar.

- Han er forpligtet til at sige sandheden, men uanset hvad han fortæller, er han ikke i fare for at blive straffet, for det er han allerede blevet, siger Kristian Nielsen, der forventer, at sagen tidligst berammes til foråret.

To vidner afgav forklaring i retssagen tirsdag. Første vidne havde overværet sammenstødet inde fra den neglesalon, der ligger ved siden af pizzeriaet, der tilhører den ene tiltalte.

- Der var en frygtelig tumult og bulder og brag, og der blev kastet en stol mod pizzamanden, der lige pludselig stod med en kniv. Så ringede jeg til politiet, fortalte kvinden, der beskrev brødrene som truende, men også pizzamandens blik skræmte hende.

- Der var mord i hans øjne. For mig så det ud, som om de unge bare skulle dø, men der skal heller ikke så meget til at skræmme mig. Jeg tænkte, at hvis han fik fat i de knejte, så ville de blive dolket.

På et tidspunkt faldt pizzamanden.

- De var ikke søde ved ham, da han var nede at ligge. Det virkede, som om de udnyttede, at han nu lå ned, og en af dem - jeg kunne ikke se hvem - var henne og sparke ham, fortalte vidnet, der undervejs beskrev hændelserne for politiet i telefonen. De gjorde et stort indtryk på hende.

- Jeg var rystet i mange dage efter. Jeg synes, det er noget af det værste, jeg nogensinde har oplevet, sagde vidnet.

Dommene, de tre brødre ankede, lød på 30 dage betinget fængsel til den yngste af brødrene og 60 dage til de andre to, som også skal udføre 80 timers samfundstjeneste. Pizzamanden fik desuden konfiskeret den kniv, han brugte til at stikke den 31-årige.

Dom bliver anket: Knivstikkende pizzabager skal vidne mod offer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce