Ingen satire om færger og politikere: Ærøsk julerevy aflyst

Den festlige og satiriske forestilling Julecabaryen bliver ikke til noget. Arkivfoto: Anders C. Østerby

Ingen satire om færger og politikere: Ærøsk julerevy aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den årlige satiriske revy Julecabaryen er aflyst i år på grund af manglende opbakning fra de medvirkende. En af de medvirkende og medlem af bestyrelsen i Kulturladen frygter, at foreningen bag igen kommer i fare for at lukke.

Store Rise: Ved denne tid på året plejer ærøboerne at valfarte til Kulturladen i Store Rise for at se lokalpolitikere og andre prominente borgere og årets begivenheder spiddet i den satiriske forestilling Julecabaryen. Men i år bliver der ingen sange om savnet af en færge i Marstal eller parodier af borgmesterkandidater på scenen i Kulturladen. For selv om forestillingen normalt spiller for fulde huse, manglede opbakningen i år fra de medvirkende. Det fortæller kasserer i foreningen bag Kulturladen og en af de faste medvirkende Tonny Nedergaard.

- Tre af de fire i orkestret havde sagt fra, og nogle af skuespillerne ville gerne have en pause. Personligt kan jeg kun beklage det, og jeg havde gerne medvirket, men sådan skulle det ikke være, siger Tonny Nedergaard og fortæller, at holdet i stedet havde arbejdet på et endagsarrangement 1. december, men det blev aflyst på grund af manglende opbakning fra publikum.

Tonny Nedergaard fortæller, at skuespillerholdet øver på et skuespil til foråret, men hvornår satiren vender tilbage, kan han ikke sige.

- Det kommer også bag på os, at folk ikke har følt sig kaldet. Jeg ved heller ikke, om Kulturladen eksisterer til næste år, siger han og forklarer, at hvis der falder bestyrelsesmedlemmer fra til generalforsamlingen til marts, som der gjorde i år, er det ikke sikkert, foreningen overlever.

- Vi er efterhånden over 70 alle sammen, og hvis ikke vi kan få noget nyt blod ind, så dør det. Du kunne se, hvilke problemer jazzfestivalen havde (foreningen manglede bestyrelsesmedlemmer og blev først reddet ved en ekstraordinær generalforsamling for nylig, red.). Jeg har en teori om, at der foregår så meget rundt omkring, at vi slår hinanden ihjel. Der er ikke publikum til det hele, og så ligger vi måske et lidt forkert sted geografisk derude. Det er nemmere at gå sig til noget på havnen end at køre til Store Rise, og der er ingen bus, når du skal hjem, siger han.

Foreløbig kører foreningen dog videre, som om Kulturladen eksisterer til næste år. 

Ingen satire om færger og politikere: Ærøsk julerevy aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce