Arbejdet med at omdanne den gamle Langø Mølle til udsigtstårn er færdigt.

Langø: Snart kan man opleve en udsigt ud over det sædvanlige, når Aage V. Jensen Naturfond åbner den gamle Langø Mølle som moderne udsigtstårn ved Gyldensteen Strand. Fonden inviterer nemlig til indvielse af møllen fredag den 15. december klokken 13.30.

Her vil borgmester Morten Andersen klippe snoren til den renoverede mølle og sætte lidt perspektiv på Gyldensteen Strand. Der forventes stor interesse for at komme ud og se projektet, der har kostet naturfonden flere millioner kroner, men parkering skal ske ved Gyldensteen Strand på adressen Langø 1, og derfra er der 20 minutters vandretur ud til møllen.

Her råder naturfonden interesserede til at tage godt fodtøj på, da vejen er i dårlig stand på grund af de mange store køretøjer og selvfølgelig også årstidens store mængder regn.

Efter indvielsen af møllen er der lidt at lune sig på. Der bliver nemlig serveret gløgg og æbleskiver i Tærskeladen. Tilmelding til indvielsen er ikke nødvendig.

Arbejdet med møllen skulle egentlig have været færdigt i oktober, men det er af forskellige årsager blevet udskudt med to måneder. På den måde kan man sige, at det bliver en tidlig julegave til alle naturinteresserede nordfynboer. Opsynsmand og ornitolog ved Gyldensteen Strand Jens Bækkelund var i hvert fald ikke i tvivl, da han af avisen i sommer blev spurgt om sine forventninger til det nye udsigtstårn.

- Man vil få et gevaldigt godt overblik over hele reservatet og kunne se blandt andet havterner, gæs og mange ænder i træktiden. Kigger man mod nord, vil man kunne se vadefladen mod Æbelø og opleve en masse vadefugle som ryler og kobbersnepper. Det vil give mange oplevelser, men det kommer til at kræve en god kikkert, for det er på store afstande, sagde han dengang.

Det er arkitektfirmaet Linjen A/S fra Horsens, som har haft ansvaret for renoveringen af møllen, og der er løbende skiftet over 1000 mursten. Pumpemøllen blev bygget i 1870 sammen med digerne, der altså forsvandt i 2014, så man kunne genskabe 350 hektar kystlagune i området.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Ny vinkel på Gyldensteen: Hytten ved engsøen er åben

Ny vinkel på Gyldensteen: Hytten ved engsøen er åben

Nordfyns Erhverv og Turisme: Pumpemølle-udsigtstårn bliver en kæmpe attraktion

Nordfyns Erhverv og Turisme: Pumpemølle-udsigtstårn bliver en kæmpe attraktion

Renoveres for millioner: Mølleruin bliver til udsigtstårn

Renoveres for millioner: Mølleruin bliver til udsigtstårn