INDSIGT

Entreprenørmaskine skal rydde kiler i krattet, så der er plads til at bekæmpe bjørneklo langs vandkanten, og holde væksten på strandengen nede, forklarer kommunens biolog.

Bogense: Esben Terp Fjederholt er biolog i Nordfyns Kommune og forklarer her, hvorfor der skal ryddes ud i vegetationen langs Havfruestien mellem Bogense og Fogense:

Hvad sker der langs diget?

- Vi kommer ikke til at rydde hele beplantningen. Den fold, hvor der er afgræsning, har vi ryddet. Der er blandt andet gøgeurt, der er ved at blive klemt, og det er strandeng, en naturtype, som vi er forpligtet til at fastholde. Det hører ind under paragraf 3-beskyttelsen, og det gælder også digevolden.Langs landkanalen er der bjørneklo, som vi som kommune også er forpligtet til at bekæmpe. Derfor skal vi kunne komme til bjørnekloen, der står på kanten af landkanalen, og krattet er så tæt, at vi ikke kan komme til, så derfor vil vi lave kiler derned. Men rydningen skal være så begrænset som overhovedet muligt for ikke at ødelægge den natur, der er knyttet til krattet.

Skal skovområdet længere ude mod Fogense ryddes, som naboerne frygter?

- Nej, vi rydder kun kiler, så vi kan komme til at bekæmpe bjørnekloen, og så er der også hybenrose, som er en invasiv art, som Miljøstyrelsen gerne vil have bugt med.

Hvorfor startede entreprenøren ude ved skovområdet, når maskinen tirsdag blev flyttet ind til folden?

- Der er nok tale om dårlig kommunikation. Det var planen, at han skulle starte i folden.

Nu har du inviteret alle interesserede til orienteringsmøde på torsdag. Burde I set i bagklogskabens lys have orienteret, før arbejdet gik i gang?

- Ja, det burde vi. Og det var også planen. Men arbejdet kom i gang, hurtigere end vi havde regnet med.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Voldtægt af natur: Naboer er rasende på kommunen

Voldtægt af natur: Naboer er rasende på kommunen