Tre mindre kor går sammen og synger til gudstjeneste weekenden inden jul.

Bogense: Langesøkoret, Skambykoret og Bogenses kantori-kor giver søndag den 17. december fælles julekoncert i Bogense Kirke klokken 10.30.

Alle tre kor kunne nemlig godt bruge flere medlemmer, og derfor har man været nødt til at slå sig sammen, fortæller korleder Uffe Hansen, som også er organist i Søndersø og Skamby Kirke.

Koncerten finder sted i forbindelse med de ni læsninger, og det samlede kor vil bestå af cirka 40 sangere.

- Det bliver en forberedelse til julen, hvor vi synger nogle christmas carols og danske julesange, fortæller Uffe Hansen, som også altid er på jagt efter nye sangere til sine kor.

Han mener, at mange vil opleve et sus i kroppen, hvis de begynder at synge i kor.

- Alle i koret afleverer noget af sig selv til en fælles pulje, når man synger, men man indkasserer ikke kun sit eget. Det er derfor, at folk tit bliver helt høje af at synge i kor. Man indkasserer nemlig også alle de andres energi, fortæller korlederen, der overtog ledelsen af Langesøkoret i september.

De klassiske kor har i øjeblikket ikke så stor popularitet hos de yngre mennesker, og det skyldes måske konkurrence fra andre genrer, vurderer Uffe Hansen.

- Jeg tror, at de unge mennesker i øjeblikket vil have noget rytmisk musik - typisk gospel. Der er meget energi i musikken, og man kan også give meget af sig selv, for jo mere man giver, jo mere får man tilbage. Gospel har megen fysisk energi, hvor klassisk musik er mere poetisk, siger han.

Sidder der nogen med lyst til at synge i et af korene derude, kan man kontakte Uffe Hansen på telefon 26 28 15 65.

Der er fri adgang til julekoncerten i Bogense Kirke.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.