Lokal julehandel resulterede i gavekort på 10.000 kroner.

Bogense: Det kan godt betale sig at købe julegaverne lokalt. Det er Christine Sørensen fra Bogense et levende bevis på. Det var nemlig hendes navn, der blev trukket op i Nordfyns Håndboldklubs og Bogense Handelsstandsforenings julelotteri lørdag eftermiddag. Dermed kan hun nu begynde at overveje, hvad hun skal bruge sit gavekort på 10.000 kroner til i byens butikker.

Efter en omgang gløgg og æbleskiver benyttede formand for handelsstandsforeningen Per Maegaard også lejligheden til at takke Jan Kristensen fra Nordfyns Autolak, som i sommer frivilligt og uden at få betaling for det rensede et par tyske turisters bil, da den i Bogense var blevet overmalet med hagekors. Det fik han overrakt en god flaske gin og et par pæne ord for.

Arrangementet plejer at ligge i forbindelse med juletræstænding, men det var lavet om i år, og handelsstandsforeningen skal nu se på, om det giver mening fremover at holde et lignende arrangement. Black Friday har nemlig taget en del af den handel, som plejer at blive lagt på dagen med lotteriet.

- Men det er et godt tiltag for at få folk til at handle i Bogense. Mange tager i december på hyggeture til Odense, København eller Paris, og så gælder det om, at de gerne skal købe deres gaver her i Bogense først, og så betyder det da noget, at man kan gå hjem med 10.000 kroner, siger Per Maegaard.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.