Julehjælp: Midtfynsk familie hjælper trængte til en god jul

Anita Irene Kølerfeldt og datteren Kamilla Marie Kølerfeldt hjælper for tredje år i træk økonomisk trængte familier med at få en god jul. Foto: Kurt Rasmussen

Julehjælp: Midtfynsk familie hjælper trængte til en god jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julen er en dyr tid, og for nogle familier kan det være svært at få råd til at holde den jul, som andre tager som en selvfølge. Det er grunden til, Familien Kølerfeldt for tredje år i træk hjælper trængte familier.

Sdr. Nærå: - Jeg synes, vi har så meget, så vi godt kan dele med andre. Og så vil jeg gerne være med til at give folk, som har det rigtig skidt, en god jul, siger Anita Irene Kølerfeldt.

Det er tredje år i træk, familien Kølerfeldt fra Sdr. Nærå afleverer gaver og pakkekalendere til familier, der har behov for en økonomisk håndsrækning.

- Det, vi får ud af det, er glæden ved at høre, at familierne har haft en god jul, fortæller Anita Irene Kølerfeldt.

Julehjælpen afleverer familien hos Pernille Danielsson fra Munkebo, som står for den private indsamling af julehjælp. Gennem hendes eget netværk har hun de sidste fem år fundet familier, som har brug for hjælp i juletiden. Da hun startede hjælpen, var det gennem en organisation, men hun vil hellere stå for det privat. Hun oplevede nemlig, at hjælpen gik til familier, som i virkeligheden ikke havde et så stort behov, som andre familier, hun var i kontakt med til daglig i forbindelse med sit arbejde som socialrådgiver. Derfor udvælger hun nu selv to familier, hun vil hvert år hjælper.

- Jeg er meget hård. Jeg vil ikke have nogen som bare er på kontanthjælp, nogen der ikke holder jul normalt, eller nogen der ikke gør noget for deres egen situation, understreger hun.

Det er i stedet oftest familier, som er ramt af sygdom, hun udvælger som modtagere af julehjælpen. I år har hun valgt at lade hjælpen gå til en familie, som består af en enlig mor med tre børn, hvor både moren og sønnen på ni år er ramt af kræft.

Når Pernille Danielsson fra Munkebo har udvalgt to familier, beder hun om julehjælp i form af donationer og gaver via sociale medier. Her var Anita Irene Kølerfeldt fra Sdr. Nærå en af dem, som ønskede at give en hjælpende hånd.

Jeg synes, vi har så meget, så vi godt kan dele med andre.
Anita Irene Kølerfeldt
Her kan du også søge julehjælp
Udover private indsamlinger kan man også søge julehjælp hos forskellige organisationer. Her er nogle af dem.
Dansk Folkehjælp

Røde Kors

Frelsens Hær

Mødrehjælpen

Børnenes Kontor

Kirkens Korshær

Julehjælpen

Kontaktet af en taknemmelig mor

Når julen nærmer sig, modtager familierne alt, hvad der hører til en juleaften, herunder mad og gaver til hvert barn.

- Det er også blevet udvidet, så nogle laver pakkekalendere, og andre finder på noget til første juledag, fortæller Pernille Danielsson.

Familien Kølerfeldt er en af de familier, der har valgt at lave pakkekalender i år. Anita Irene Kølerfeldt har sammen med sin datter, Kamilla Marie Kølerfeldt, pakket en kurv fyldt med 24 gaver, så familierne har én til hver dag i december.

- Vi laver en pakkekalender til de to ældste børn, en i hver familie. I pakkekalenderen kan der være chokolade, strømper, deodoranter, hårshampoo og slik - noget som langt de fleste børn på 12-14 år ville blive glade for i en pakkekalender, fortæller Anita Irene Kølerfeldt.

Hun afleverer gaverne til Pernille Danielsson, som sørger for at familierne får dem, og derfor har Anita Irene Kølerfeldt ingen direkte kontakt til familierne.

- Men vi har før oplevet, at en familie har sendt os en sms-besked med et "tusind tak", fortæller hun.

Julehjælp: Midtfynsk familie hjælper trængte til en god jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce