Mavefornemmelsen skal være rigtig

Henrik Nygaard, tidligere Kokken og Jomfruen-ejer, har investeret i Husfabrikken i Vissenbjerg, hvor man bygger huse i færdige moduler. Han er også med i dag, hvor 130 investorer hører om robotter i Odense. Foto: Peter Leth-Larsen

Mavefornemmelsen skal være rigtig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mavefornemmelsen skal være i orden og det samme skal kemien, hvis den tidligere ejer af Kokken og Jomfruen skal investere nogle af sine millioner i et projekt - det har Henrik Nygaard gjort i Husfabrikken i Vissenbjerg. I dag er Nygaard med, når investorer fra ind- og udland hører om robotinvesteringer.

- Det er plug- and play-huse. Vi har meget travlt. I sidste uge leverede vi vores første hus til en familie i Silkeborg, og de her fire elementer skal til Oslo, hvor de bliver til et hus i to plan på 180 kvadratmeter.

Den tidligere ejer af Kokken og Jomfruen peger ind bag termoglasset i et modulelement til det, som inden længe skal huse en norsk familie. Køkkenet er ved at blive installeret i det store rum, og i badeværelset ved siden af er der sat klinker op.

Henrik Nygaard runder hjørnet af modul "17001 B". Det er fire en halv meter bredt og godt dobbelt så langt, så det kan sættes på en lastvogn, når det skal køres til den norske hovedstad.

Nygaard kom med i firmaet Husfabrikken lige før sommerferien, og siden da er det gået stærkt. Der var to ansatte i august - i dag er der 20.

- Jeg investerede nogle få millioner kroner mod en ejerandel på 30 procent, fortæller Henrik Nygaard, som med et slag blev økonomisk uafhængig, da han solgte cateringfirmaet sidste år.

Op mod 100 millioner trillede ind på kontoen ved salget, som samtidigt gjorde Nygaard til en aktiv investor i Business Angels Syddanmark.

Det var til et investormøde hos Business Angels-netværket, han blev introduceret til Husfabrikken, da en kapitalsøgende stifter Claus Valsøe pitchede for "englene". Nygaard blev overbevist og slog til.

- Det handler om flere ting. Bl.a. kemien. Jeg skal tro på folkene bag og have tiltro til stifteren, siger Nygaard.

I Vissenbjerg var det ikke kun er Nygaard, der fik øje på mulighederne. Det svenske firma Housefactory fra Stockholm havde allerede inden overtaget 50 procent af firmaet.

- Hvis jeg skal med, skal det være markedsklar, du skal have et produkt, som er salgsbart, og det er husene herfra, siger en tydeligt begejstret medejer, som også trak på erfaringerne fra sin tid i Kokken og Jomfruen.

- Jeg har haft meget med byggebranchen at gøre i min tid der, og jeg oplevede branchen som en noget langsom og gammeldags branche, som kun har godt af at blive disrupted på den måde, vi kan gøre med Husfabrikken, siger han.

Det må ikke gå for stærkt

Nygaard viser rundt i hallerne i Vissenbjerg, som tidligere husede vinduesfabrikken Kiba. Begejstret fortæller han om det næste store projekt, som er undervejs på gulvet i hallen. Et lejlighedskompleks til Odense - og flere er på vej. Måske skal der åbnes flere fabrikker i Danmark, og hvem ved måske også i Sverige eller i Oslo.

- Men det må heller ikke gå for stærkt. Der skal være den samme ensartede og høje kvalitet i alt, vi sender ud af døren, siger Henrik Nygaard, som har investeret i yderligere tre startups, siden han solgte Kokken og Jomfruen.

Om han investerer i robotter i dag i Odense? Hvis den rigtig idé er der, og iværksætteren bag giver ham den rigtige mavefornemmelse.

- Jeg er meget åben. Det afgørende for mig, er at jeg vil være med til at skabe noget nyt. Selvfølgelig skal der også være udsigt til et afkast, men det kommer af sig selv, hvis man kan skabe en succes, siger Henrik Nygaard.

 

Mavefornemmelsen skal være rigtig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce