Læserbrev: LA vil bevare nordfynske skoler
Af: Jens Otto Dalhøj, spidskandidat Liberal Alliance, Rugbjerg 24, 5400 Bogense

Liberal Alliance ønsker at bevare de nuværende skoler i Nordfyns kommune, og vi skal optimere den røde tråd i barnets opvækst.

LA ønsker hertil, at der etableres en særlig enhed for elever med autisme og azberger i tilknytning til en af vores folkeskoler. Vi kører hver dag 10-15 elever til centerklasser i Odense. Der er intet, der taler for, at behovet for den slags tiltag bliver mindre - derfor bør vi investere på dette område. Vi skal opbygge en hel ny enhed med specialiseret personale til at varetage denne opgave og med den lige så vigtige supplerende support.

Børnene skal ikke køres så langt, vi får skabt arbejdspladser i kommunen og vi får yderligere specialkompetencer ind i vores professionelle miljøer i skolevæsenet. En ren WIN WIN-sag.

Liberal Alliance er positivt stemt for, at pengene i langt højere grad skal følge barnet. Derfor skal vi have sat fokus på skolernes tildelingskriterier. Vi skal have skabt rum for prioritering af midler til klasser med mange elever samt vores udskolinger på hovedskolerne. Et af mange midler hertil er at have aldersblandede grupper på skoler med lave klassekvotienter.

Mere om emnet

Se alle
Spidskandidaten: God skolestruktur med plads til forbedring

Spidskandidaten: God skolestruktur med plads til forbedring