Fodbold, Otterup og Krogsbølle: Som det efterhånden er blevet en tradition i de to nordfynske fodboldklubber, Krogsbølle Roerslev (KRFK) og Otterup B&IK er de her ved sæsonafslutningen omdrejningspunkter for et par store Øens Holds-træningsstævner. Via samarbejdet med OB og deres Øens Hold er de to klubber i denne weekend hver især værter for mere end 20 U13-hold.

- Det er efterhånden en indgroet rutine i klubben, så det er ikke så stort arbejde, som det var de første gange, siger turneringsleder i Otterup, Thomas Drue, som sammen med stævneleder Bente Domino står får styringen af det store stævne.

De op mod 340 deltagere fra hele landet bliver bespist og serviceret af et halvt hundrede Otterup-frivillige, ligesom der er sørget for overnatning på Sletten Skole i Otterup. I tilgift har Otterup-stævnet sin helt egen stævne-app på ”events4us”.

I Krogsbølle er Martin Rasmussen og Anders Johansen stævneledere. Også her er der mange velvillige hænder i sving.

- Der skulle smøres 740 middagsboller til lørdag middag og til lørdag aften skal der laves 80 kg kylling, illustrerer Martin Rasmussen det store arbejde der bliver lagt for dagen.

Kystskolen i Krogsbølle danner rammen om KRFK’s stævne og den tætte adgang til banerne giver masser af liv i og omkring skolen, hvor dialekter fra alle hjørner af Danmark genkendes

Fælles for de to fodboldklubber er, at det store arbejde ikke bare binder klubbernes forældrekreds og frivillige sammen. Det giver også et godt kontant tilskud til ungdomsarbejdet i klubberne.

AR