Kraftig fremgang: Odense-fabrik tjener 56 millioner kroner

Newtecs avancerede maskiner tjente gode penge hjem sidste år. Arkivfoto: Kim Rune

Kraftig fremgang: Odense-fabrik tjener 56 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Newtec-koncernen i Odense spinder guld på avancerede veje-maskiner.

Newtec i Odense er en af Fyns bedste virksomheder til at tjene penge. Og i 2016/17 gik det endnu engang fremad. Året sluttede med et overskud på 56 millioner kroner før skat - en god fremgang på 14 millioner kroner.

Virksomheden på Stærmosegårdsvej laver avancerede maskiner, der både kan veje og sortere et stort antal frugter og grøntsager på meget kort tid. Det begyndte med afvejning af gulerødder, men i dag kan maskinerne håndtere et bredt udvalg af produkter, og de kan hele tiden kontrollere kvaliteten, så de dårlige grøntsager bliver sorteret fra.

For nogle år siden begyndte Newtec at lave sine egne kameraer for at få større hastighed på genkendelsen. Det sker i datterselskabet Qtechnology i København. Kameraet indeholder selv computerteknologi, så bearbejdningen af billedinformationerne kan ske straks. Det gør den samlede maskinløsning hurtigere.

De seneste fem år er det kun gået fremad i Newtec-koncernen, når man ser på den daglige drift. I 2016/17 gav driften et overskud på 43 millioner kroner - mere end dobbelt så meget som i 2012/13.

I samme periode er antallet af ansatte steget fra 77 til 97. Medarbejderne tjener godt - gennemsnitslønnen i virksomheden er på lidt over 600.000 kroner.

Newtec Holding A/S
Hjemsted: Odense MCVR-nummer: 10 68 77 80

Direktion: Gunnar Christian Petersen

Bestyrelse: Ingen Blicher Petersen (formand), Anders Blicher Petersen (næstformand), Gunnar Christian Petersen, Erik Ellebye, Tom Soling.

Regnskabstal 2016/17:

Bruttofortjeneste: 105 millioner kroner (2015/16: 97)

Overskud af drift: 43 millioner kroner (2015/16: 41)

Overskud af finans: 13 millioner kroner (2015/16: 1)

Overskud før skat: 56 millioner kroner (2015/16: 42)

Overskud efter skat: 44 millioner kroner (2015/16: 32)

Egenkapital: 779 millioner kroner (2015/16: 740)

Antal ansatte: 97 (2015/16: 91)

Kæmpeformue i værdipapirer

Ved siden af tjener den familieejede koncern en god skilling på at investere de mange penge, som den har samlet sammen gennem årene. Den ejer værdipapirer for 613 millioner kroner, som giver et svingende afkast - 2016/17 var de finansielle indtægter netto på 12 millioner kroner, mens de året før kun var på en millioner kroner.

Regnskabstallene får kun få ord med på vejen i beretningen om årets gang. Ledelsen konstaterer, at resultatet og udviklingen er i overensstemmelse med forventningerne, men selv om overskuddet er imponerende, bliver der ikke engang plads til standardbetegnelsen "tilfredsstillende." Det eneste virksomheden vil sige om dette regnskabsår er, at den venter et positivt resultat.

Støtter ishockey

Newtec ejes af ægteparret Gunnar og Inge Petersen og deres søn, Anders Blicher Petersen, som også er direktør for datterselskabet Newtec Engineering, der udvikler nye produkter.

Anders Blicher Petersen har selv været bokser og er aktiv i den fynske sportsverden, han er medlem af bestyrelsen i ishockeyklubben Odense Ishockeyklub, hvor virksomheden er en af de store sponsorer og Odense Bulldogs. Her spiller sønnen Asger Petersen i øjeblikket på førsteholdet som angriber.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ledelsen til regnskabet.

Kraftig fremgang: Odense-fabrik tjener 56 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce