Roserne var i overtal, da Ældresagen inviterede til møde om ældrepolitikken på Nordfyn. Flertallet af politikerne var enige om, at kommunen i det store og hele leverer den service, der er brug for - men at det selvfølgelig altid kan blive bedre.

Nordfyn: Overordnet set lever de ældre nordfynboer et godt liv med den nødvendige hjælp fra Nordfyns Kommune.

Det er billedet, der står tilbage efter et par timers debat om ældrepolitikken, som Ældresagen Nordfyn onsdag aften havde inviteret til med Ældresagens direktør Bjarne Hastrup som trækplaster.

Aftenens vært, formand for den lokale afdeling af Ældresagen, Kaj Andersen, havde på forhånd sagt til Bjarne Hastrup, at han godt kunne finde ting at klage over i kommunen, men ikke mange på ældreområdet.

Jeg kan godt finde ting at klage over i Nordfyns Kommune, men ikke mange på ældreområdet.

Kaj Andersen, formand for Ældresagen Nordfyn

Og kritikpunkterne fra den næsten fyldte mødesal på Tingstedet var også få og blev overtrumfet af roserne til personale og kommunal opmærksomhed.

I denne valgkampstid var der blevet plads i kalenderen til mødet hos mange både nuværende medlemmer af kommunalbestyrelsen og de, der håber at få en plads i byrådssalen efter valget 21. november.

Og politikerne fulgte den stil, der blev lanceret ved det brede budgetforlig for nylig: Vi gør det overordnet set meget godt, selv om der selvfølgelig er plads til forbedringer, og vi er enige om det meste.

Kun Keld Haurholm Nielsen (Enhl.) hældte malurt i bægeret ved at gentage en kritik, som han også ofte fremfører ved kommunalbestyrelsesmøderne, nemlig at der er sparet for meget på de "varme hænder" i hjemmeplejen.

Han fortalte om samtaler med ansatte i hjemmeplejen, der går grædende hjem fra arbejde, fordi de ikke føler, de har tid nok.

Det fik formand for Social- og Sundhedsudvalget Anja Lund Kristensen (V) til at efterlyse konkrete eksempler.

- Det kan jeg ikke komme med, for de er bange for at stå frem med deres kritik, sagde Keld Haurholm.

Bortset fra den kritik handlede debatten blandt andet om behovet for at gøre noget for de mange ældre, der føler sig ensomme og for de flere og flere, der bliver udskrevet fra hospitalet, før de er i stand til at klare sig selv.

Hvor der konkret bliver behov for nye investeringer og initiativer på ældreområdet i fremtiden skal en analyse, som der er afsat penge til i det nye budget, afdække.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.

Mere om emnet

Se alle
1
Ældredebat: Er 30 minutters omsorg om ugen værdigt?

Ældredebat: Er 30 minutters omsorg om ugen værdigt?