En sporhund blev tirsdag formiddag kaldt til Fønsvang Sø, efter at en odder var blevet påkørt af en bil. Ifølge kvinden, der fandt den nødlidende odder, er det anden gang, at en odder er blevet kørt ned ved søen.

Det er ikke mere end 10 år siden, at man regnede odderen for uddød på Fyn. Siden er det fredede rovdyr, der fortrinvis lever af fisk, igen blevet set en række steder på øen.

Men ved Fønsvang Sø er der på bare et halvt års tid kommet to færre af slagsen efter påkørsler af biler i området.

Senest fandt en kvinde en odder liggende på vejen tirsdag formiddag. Odderen var på det tidspunkt stadig i live, men blev senere fundet død af Jørgen Ibsen og hans sweiss-hund Glen.

Kvinden havde i første omgang kontaktet Jørgen Christensen, der har en maskinstation i nærheden og han valgte efterfølgende at tilkalde Jørgen Ibsen og hans schweiss-hund, der er specialtrænet til at finde skadede dyr, der skal aflives.

Schweiss-hunden fandt hurtigt frem til odderen, der dog altså på det tidspunkt var død.

Ifølge Jørgen Ibsen fortalte kvinden på stedet, at hun også i foråret fandt en død odder ved vejen.

Både Jørgen Christensen og Jørgen Ibsen mener, at det vil være oplagt at få odderen udstoppet og udstillet på Hindsgavl Naturcenter. I første omgang skal dyret dog undersøges af Naturstyrelsen.

- Det er jo alle tiders mulighed at få den udstoppet, så man kan se det sjældne dyr på naturcentret. Jeg var ikke klar over, at den levede herude, siger Jørgen Ibsen, som ringede til Naturstyrelsen vildtkonsulent på Fyn, før han tog ud for at finde odderen, så han var sikker på, at han måtte aflive dyret, hvis det stadig var i live.

Senere blev han sev kontaktet af Naturstyrelsen, der gerne ville undersøge dyret.

Jørgen Ibsen understreger i øvrigt, at man altid skal ringe til Dyrenes Vagtcentral på telefon 1812, hvis man kommer til at påkøre et dyr.

Hvis man er interesseret i at se, hvordan en scheiss-hund og dens fører arbejder, kan man i øvrigt møde op ved naturcentret den 12. november.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.