Lokalafdeling af frivilligt netværk har brug for flere folk.

Middelfart: Børns Voksenvenner er en landsdækkende forening med 42 lokalforeninger, som finder folk, der har lyst eller overskud til at hjælpe et barn med behov for ordenlig voksenkontakt.

Fredericia-Middelfartafdelingen blev genetableret med ny bestyrelse i marts i år efter at have været nedlagt i en periode, og ventelisten viser, at der er et stort behov her i lokalområdet.

På landsplan har foreningen skabt mere end 3.700 venskaber, siden den startede i 1990.

Eksempler på børn med venneønsker er børn fra familier med begrænset netværk, børn, som har søskende/forældre med en kronisk lidelse, som påvirker familiens overskud, børn, som mangler eller bor langt fra bedsteforældre, og/eller børn fra skilsmissehjem, hvor kontakten til den ene forældre er begrænset eller ikke eksisterende.

Børn fra seks år kan få en voksenven. Som udgangspunkt matcher Børns Voksenvenner kun børn og voksne af samme køn.

Hverken Børns Voksenvenner eller barnets forældre forventer, at man som voksenven indgår i resten af familien, det er det enkelte barn som er i centrum - ikke hele familien.

Vennerne mødes typisk to-fire gange om måneden, enten hos den voksne eller på tur ud i verden.

For den voksne er der glæden ved at gøre en forskel for et barn.

Man skal have en ren straffeattest, og der foretages et forudgående besøg i hjemmet (screening).

Hvis man vil hjælpe, kan man kontakt Børns Voksenvenner Fredericia-Middelfart på fredericia@voksenven.dk eller på tlf. 42 48 20 37 og få en uforpligtende snak. /EXP