Nordea-fonden donerer 25.000 kr. til kartoflens museum i parken på Hofmansgave. Det giver en masse muligheder for at forny og forskønne museet, ifølge museets formand.

Hofmansgave: Nordea-fonden kommer nu Danmarks Kartoffel Museum i parken på Hofmansgave i møde. Ikke med flere og større kartofler, men med en kontant håndsrækning på 25.000 kroner, som skal anvendes til den stadige udvikling af kartoflens hus.

- Det giver en masse muligheder for at forny og forskønne museet, jubler formand for bestyrelsen bag museet, Gunner Andersen, om donationen.

Museet på Nordfyn er det ene af Europas to museer, som har kartoflen som tema. Danmarks Kartoffel Museum er placeret under stråtag i parken ved Hofmansgave, og kom op at stå for 20 år siden baseret på frivillige fra Otterup. Gennem mange timers arbejde blev bygningen indrettet til formålet, og siden årtusindeskiftet har museet udstillet redskaber, foto og plancher om kartoflen.

Museet er drevet af en bestyrelse, og det daglige arbejde sker gennem de frivillige i Otterup Kartoffellaug. Det har altid været gratis at besøge museet, som har åbent fra april til oktober. Museet har hidtil levet på mindre donationer gennem kontanter i en mælkejunge, og de seneste par år med hjælp fra MobilePay./EXP