Når der er kommunalvalg den 21. november, vil Venstre ikke have nogen at dele sine stemmer med.

Nordvestfyn: Hvis man planlægger at stemme på Venstre til det kommende kommunalvalg, skal man vide, at partiet ikke indgår i teknisk valgforbund med nogle af de andre partier.

Således bekræfter spidskandidat og gruppeformand, Regitze Tilma, over for Fyens Stiftstidende mandag, at stemmer på Venstre den 21. november ikke vil blive slået sammen med stemmer fra andre partier.

- Vi står selv (uden valgforbund, red.), og det er altid ærgerligt, at man risikerer stemmespild. Men til gengæld ved vælgerne, hvem det er, de stemmer på - og det er også altid godt at vide, siger Tilma, som bekræfter, at Venstre har været i dialog med de andre borgerlige partier for at undersøge mulighederne for at indgå i teknisk valgforbund med disse.

Men Dansk Folkeparti har, som tidligere meldt ud, ønsket at stå alene, mens De Konservative har indgået teknisk valgforbund med Liberal Alliance.

Matematisk taktik

Fordelen ved et valgforbund er, at hvis et parti ikke får nok stemmer til et mandat, vil dets overskydende stemmer ikke være spildte men blive fordelt til de øvrige partier i valgforbundet og dermed give dem en chance for få et ekstra mandat.

Det hører dog med, at det største parti i et valgforbund favoriseres.

Regitze Tilma afviser, at det giver et dårligt signal om samarbejdsviljen mellem partierne på højrefløjen, når der er hele to partier på den borgerlige side, der ender op med at stå uden teknisk valgforbund.

- Som jeg ser det, er der gået matematik og taktik i valgforbund på den borgerlige side, men det er jo ikke fordi, at vi ikke snakker sammen eller samarbejder på kryds og tværs. Det gør vi jo stadig, fastslår spidskandidaten.

Allerede tilbage i foråret kom det på plads, at Socialdemokratiet, SF og De Radikale indgår teknisk valgforbund sammen, mens Enhedslisten og Alternativet har indgået valgforbund sammen.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.