Nordfyns Kommune lancerer straksservice i Hjælpemiddeldepotet. Mindre komplicerede hjælpemidler kan hentes uden forudgående ansøgning.

Søndersø: Hvis du får brug for en rollator, en toiletstol eller andre, mindre komplicerede hjælpemidler, kan du nu møde op på Nordfyns Kommunes hjælpemiddeldepot på Rebslagervej 6 i Søndersø tirsdag eftermiddag eller fredag formiddag og få rollatoren eller toiletstolen med hjem med det samme, hvis personalet er enig i, at du har brug for det.

Systemet kaldes straksservice og afløser Living Lab i Fredensbo i Særslev, der er lukket igen efter mindre end to års levetid.

Indtil nu har det været nødvendigt at sende en ansøgning eller få besøg af en terapeut, der skulle vurdere behovet for et hjælpemiddel, og derefter skulle en sagsbehandler lave en bevilling.

Nu kan de mindre komplicerede hjælpemidler altså udleveres med det samme uden forsinkende led. Det gælder ud over rollator og toiletstol også transportkørestol, badetaburet, albuestokke, forhøjerklodser, skumpude til kørestol og småhjælpemidler, typisk til gigtpatienter.

Større ting som for eksempel ændringer i boligen, handicapbiler og synshjælpemidler skal dog stadig igennem den kendte procedure.

Pårørende kan kigge med

Ud over at udlevere hjælpemidler med det samme eller reparere en rollator vil personalet også kunne give gode råd både til den, der har brug for hjælp og til pårørende, der for eksempel ønsker hjælp til at få hverdagen med en dement ægtefælle til at fungere.

- Nu åbner vi dørene for, at også pårørende kan komme og kigge på, hvad der er af muligheder, så på en måde er det jo Living Lab, der flytter derned, hvor vi har alle hjælpemidlerne og ikke er afhængige af, at der kommer firmaer og stille hjælpemidlerne op. På depotet har vi det sortiment, som vi har besluttet, at vi skal have i Nordfyns Kommune, siger direktør for Social- og Arbejdsmarkedsområdet Ulla B. Andersen.

Projektet med straksservice er udarbejdet af konsulentfirmaet Public Intelligence, som Nordfyns Kommune også arbejdede sammen med om Living Lab.

Det er planen, at straksservice skal afprøves i tre måneder, hvorefter det skal evalueres og fortsætte i kommunalt regi, og så er det slut med at arbejde sammen med Public Intelligence.

Hjælpemiddeldepotet vil have åbent tirsdag fra 14 til 17 og fredag fra 9 til 12.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Testcenter lukket: Living Lab levede i det skjulte

Testcenter lukket: Living Lab levede i det skjulte

1
Direktør om Living Lab: Vi har været naive

Direktør om Living Lab: Vi har været naive