Nordfyn har fået nye skilte. De skal være til glæde og inspiration for turister - og lokale.

Otterup: I løbet af den næste tid vil der dukke nye formidlings- og turistskilte op rundt omkring i kommunen.

Det blev fredag eftermiddag fejret på Torvet i Otterup med tale ved Kurt Christensen (V), som er formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget og Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme.

De nye skilte er en opgradering fra de tidligere og kommer til at fortælle om Nordfyns historie, naturen, friluftsmuligheder, seværdigheder, sagn og myter. I alt skal der sættes 20 store og 20 små skilte op.

- Skiltene er et led i vores turist- og friluftsstrategi, lød det i Kurt Christensens tale.

Opfordring til de lokale

Selvom der er tale om turistskilte, håber Per Olesen også, at de kan være til glæde for de lokale.

- Udover at vi selvfølgelig skal inspirere vores gæster, der kommer til Nordfyn, er jeg personligt vild med tanken om, at skiltene også skal inspirere og informere vores lokalbefolkning. Danskerne er uhyggeligt ringe til at være turist i egen by eller område.

- Jeg håber, at skiltene vil inspirere kommunens borgere til at være turist i egen by og område. Dels giver det gode oplevelser, og dels er det mit håb, at vi dermed opnår, at kommunens næsten 30.000 borgere bliver gode ambassadører for fantastiske Nordfyn, sagde direktøren i sin tale.

De første fem skilte bliver placeret henholdsvis på Torvet i Otterup, Fuglsang, Brugsen i Bårdesø, Hofmansgave samt Kirkeskoven i Veflinge. De resterende indfinder sig i løbet af efteråret og ind i det nye år.

  • Af: