Samtlige partier står bag budgettet for 2018, og gruppeformændene takkede alt og alle og roste indholdet af det budget, som de nu går til valg på.

Nordfyn: Det kan godt være, at "tak" kun er et fattigt ord. Men det var til gengæld et voldsomt populært ord, da den samlede nordfynske kommunalbestyrelse torsdag aften vedtog budgettet for 2018 og overslagsårene 2019-2021.

Tak - efterfulgt af glædeligt, tilfreds, ansvarligt, visionært, lover godt for fremtiden og andre beslægtede plus-ord.

Budget vedtaget

Budgetvedtagelsen betyder blandt andet, at skatteprocenten holdes fast på 26,0.Grundskyldspromillen er uændret 29,98.

Grundskyldspromillen for landbrug er uændret 7,2.

2,4 millioner kroner til anlæg rykkes frem til brug i 2017. Pengene bruges til renovering af køkkenet på Fredensbo (945.000 kroner) og rekreativt område på Fionagrunden (1,5 millioner).

De mange taksigelser blev rettet både til de øvrige politikere rundt om bordet, til kommunens administration og til alle dem, der er kommet med høringssvar under budget-processen.

Da budgetforliget blev præsenteret den 19. september, var det med alle otte - valgte, som det blev understreget - partier som underskrivere. Det vil sige, at Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Nordfynslisten, Liberal Alliance og Enhedslisten var med, og dermed var det 24 ud af de 25 medlemmer af kommunalbestyrelsen, der stod bag.

http://www.fyens.dk/nordfyn/Bredt-budget-paa-Nordfyn-Selv-Enhedslisten-er-med/artikel/3186561

Men siden har René Lundegaard, der blev valgt for Dansk Folkeparti, men nu repræsenterer Nye Borgerlige, også meddelt, at han kan tiltræde aftalen.

Hvorfor, eller om der er punkter i budgettet, han er særlig glad for, fremgik ikke af 2. behandlingen, for da det blev René Lundegaards tur som den sidste i parti-runden, nøjedes han med at sige, at Nye Borgerlige tilslutter sig budgettet.

Et historisk budget

Det var også svært at finde noget nyt at fremhæve for de sidste på talerlisten, for som repræsentant for det største parti Venstre havde Mogens Christensen lagt fra borde med en grundig gennemgang af alle de positive takter, som han - og de andre partier - ser i budgettet.

Penge til en tidlig indsats over for børn og unge, penge til at styrke akutsygeplejen for dermed at forebygge genindlæggelse på sygehuset, penge til stier og fortove, penge til kunstgræsbane i Bogense, penge til fortsat modernisering på skoler og daginstitutioner, penge til frivillige foreninger, penge til udvikling i by og på land, modernisering af toilet og bad på Bogense Havn, fortsat investering i at få flere i arbejde - var nogle af de poster, som de fleste fremhævede.

Budgetvedtagelsen torsdag aften var på flere måder historisk: Samtlige partier sagde ja, det er første gang, Enhedslisten er medunderskriver af et nordfynsk budget, og det var sidste gang, Nordfynslisten sætter fingeraftryk på et budget.

For listen har nedlagt sig selv, og Dorte Schmidt, der endnu repræsenterer Nordfynslisten i kommunalbestyrelsen, stiller op for Socialdemokratiet til kommunalvalget i november.

Det var da også en vemodig og vist også rørt Dorte Schmidt, der sagde, at hun var stolt over at være med til at vedtage det bedste budget i Nordfyns Kommunes historie.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.