Tre blodpropper betyder, at 70-årige Vivi Hansen har svært ved at gå selv. Derfor bruger hun en ny klippekortsordning på plejecentrene til at komme ud og få frisk luft.

Søndersø: Hvis man går ind af døren til hus syv på Plejecenter Vesterbo og følger den fjerneste gang helt ned til enden, kommer man til lejlighed nummer 54, og her har der det sidste halve år stået Vivi Hansen på døren.

I en stor motoriseret stol sidder den 70-årige kvinde med en kryds og tværs i skødet, imens fjernsynet kører med høj lyd.

Tre blodpropper har betydet, at den nye plejehjemsbeboer har fået svært ved at gå og ofte skal sidde med benene i vandret position.

Det har sammen med den nye tilværelse på plejehjem været en stor omvæltning for en kvinde, som tidligere har været meget aktiv.

Men klippekortsordningen har givet nyt liv til tilværelsen, forklarer Vivi Hansen. Hun er en af de beboere, som gør brug af ordningen. Hver uge har hun en halv time, hvor hun selv bestemmer, hvad der skal ske.

- Jeg er helt vild med det.

- Jeg har været sådan én, som altid har rendt rundt ude i haven, så jeg bruger mine klip på at komme ud. Det er vidunderligt, og jeg får noget frisk luft. Det har jeg savnet.

- Og så giver det mig en rigtig dejlig fred og ro, og jeg får ny energi, når jeg kommer tilbage, forklarer en tydelig begejstreret beboer.

Altid den samme

Vivi Hansens klip bruger hun med Lisbeth Bonde Larsen, og det har stor betydning, at det er den samme person, som går ture med hende, siger hun.

- I sommerperioden er der mange forskellige ansigter blandt personalet, og jeg kan ikke rigtig huske den ene fra den anden. Men Lisbeth kender jeg. Det gør en stor forskel, forklarer hun.

Den 70-årige bebeboer fortæller, at hun altid glæder sig, når dagen nærmer sig, og Lisbeth kommer. Hun har dog et enkelt kritikpunkt.

- Jeg kunne altså godt bruge lidt mere tid, griner hun.

  • Af: