Eleverne på Nordfyns Efterskole fik indsamlet et mindre beløb til Danske Hospitalsklovne, end de gjorde sidste år til Knæk Cancer.

Særslev: Tirsdag den 3. oktober løb 106 efterskoleelever fra Nordfyns Efterskole så langt som muligt på 12 timer. For jo længere de løb, jo flere penge gik til Danske Hospitalsklovne.

Men selvom de fik løbet lidt over 4200 kilometer, så de næsten fik slået rekorden på cirka 4400 kilometer, blev pengebeløbet slet ikke lige så stort.

For sidste år blev der indsamlet 154.459 kroner til Knæk Cancer. I år blev beløbet rundt regnet 75.000 kroner.

Årsagen er færre sponsorkroner fra private og lokale foreninger, hvilket giver god mening, mener Rasmus Hell-Petersen, underviser på Nordfyns Efterskole:

- Vores bud er egentligt, at vi ikke rammer et kæmpestort koncept, som Knæk Cancer jo er. Det kan alle jo forholde sig til. Vi snakker om hospitalsklovne, og det er der ikke helt samme pondus i, tror jeg.

Men det gør ikke så meget, for målet blev i år noget andet - nemlig at løbe mere end et maraton, fortæller Rasmus Hell-Petersen. Det gjorde hele 63 efterskoleeelver.

- Det var deres første styrkeprøve som årgang. Det der med at mærke suset, når alle mand byder ind. Vores fokus i år blev ikke helt på samme måde økonomi, men lige så meget på kilometer. For skal alt gå op i penge? Det er lige så fedt som elev at have løbet et maraton, siger Rasmus Hell-Petersen.

  • 3305486

    Af: