Ymerbrønden flyttes ikke

Sådan ville det se ud, hvis Ymerbrønden blev flyttet. Det syn brød et flertal i byrådet sig ikke om, og derfor bliver brønden, hvor den er.
Foto: Billedmanipulation: Robert Wengler

Ymerbrønden flyttes ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

YMERBRØNDEN: Stort flertal i byrådet mener, Ymerbrønden står godt, hvor den står

FAABORG: Ymerbrønden bliver, hvor den er.

Det bestemte et komfortabelt flertal, da byrådet i aftes stemte om bronzekopien af Kai Nielsens oprindelige sandstensskulptur skal flyttes tilbage til sin oprindelige placering midt på Torvet eller blive stående på det lille torv.

Inden byrådet kom så langt, var næsten alle 21 medlemmer oppe og markere en holdning til spørgsmålet.

- Ymerbrøndens giver, Mads Rasmussen, bestemte i sin tid, at den skulle stå midt på Torvet, og det ønske bør man følge. Det kan samtidigt være startskuddet til, at vi får taget hul på debatten om den indre by, sagde Jørn Bach-Hansen (S). Ove K. Pedersen (H) mente, at det var en "bagvendt argumentation".

Først plan

- Lad os først få lavet en helhedsløsning for Torvet og indre by, og så kan vi snakke om at flytte Ymerbrønden bagefter, sagde Ove K Pedersen, som blev bakket op af Flemming Bennebjerg (V).

- Hvis vi flytter Ymerbrønden nu, låser vi os fast. Det er som om, at nogle politikere har følt sig under pres i denne sag. Vi er ikke under pres - kun for at gøre det rigtige i forhold til en helhedsplan for den indre by, sagde Flemming Bennebjerg.

Den helhedsplan mente Niels Peter Ellegaard (S) kunne laves med udgangspunkt i Ymerbrønden midt på Torvet, mens Bjarne Tychsen (DF) mente, at sporene fra den tidligere træpavillon midt på Torvet skræmmer.

- Den var til sidst helt ødelagt af påkørsler fra lastbiler, og det frygter jeg, Ymerbrønden også vil blive. Den står godt, hvor den står, sagde Bjarne Tychsen, hvis sidekammerat i byrådssalen, Grete Justesen (K) var af den stik modsatte opfattelse.

- Ymerbrønden har været forvist til det lille torv i 53 år, og nu bør den tilbage, og så kan vi lave en plan ud fra den placering, sagde Grete Justesen.

Derefter slog både Palle Petersen (K), Jens Madsen (V), Finn Klein (Ide og handling), Trine Greve (V) og Jakob Holm (SF) til lyd for at lade brønden blive stående for så at lave en helhedsplan for Torvet, før en eventuel flytning kommer på tale.

En "Faaborg-sag"

Palle Andersen (S) kaldte det "en rigtig Faaborg-sag".

- Det er en sag med mange følelser og ikke så meget politik i, og ligegyldigt hvad vi beslutter, vil der være nogle, som er utilfredse. Det vigtigste er dog, at vi får taget fat på en diskussion om bymidten, for der skal ske noget, sagde Palle Andersen.

De stemte for en flytning: Hans Pade Nielsen (V), Alfred Andersen (R), Grete Justesen (K), Niels Peter Ellegaard (S), Palle Andersen (S) og Jørn Bach-Hansen (S).

De øvrige 15 stemte imod en flytning af brønden, som blev givet til Faaborg i 1913.

Ymerbrønden flyttes ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce