Få kilometer fra Strib Nordstrand har Louise Knudsen og Daniel Lund fundet det sted, hvor de vil bo, til de bliver gamle.

Strib: Den kraftige vind trækker en snert af efterår med ind fra Lillebælt. Den får bølgerne til at slå ind over Strib Nordstrand, hvor Louise Knudsen går tur med sin kæreste Daniel og to af parrets tre sammenbragte børn.

Det er kun halvandet år siden, de flyttede fra deres lejlighed i Skt. Klemens i Odense. Her boede de i de første år af deres forhold, men da deres fælles datter Sophia på toogethalvt blev født, manglede de et ekstra værelse. Samtidig skulle Louise Knudsens søn på seks år starte i skole, så tiden var inde til at finde noget nyt - noget større og mere permanent.

Blå bog

Familien Lund og Knudsen består af Daniels søn Micas på ni år, Louises søn Emil på syv år og deres fælles datter Sophia på 2,5 år.Louise Knuden er 28 og ved at uddanne sig til social- og sundhedsassistent.

Daniel Lund er 35 og arbejder som klargøringsmand på et truckværksted.

De bor i Kilevænget i Strib i en villa fra 1974

Det blev starten på et helt nyt kapitel for parret. Især for Daniel Lund, der både er født og opvokset i Odense. For Louise Knudsen var Strib et sted, hun vendte tilbage til. Hun har boet flere forskellige steder igennem sin barn- og ungdom. Blandt andet i Middelfart, og derfor var det ikke specielt fremmede for hende at rykke til byen tæt på bæltet.

Daniel Lund og Louise Knudsen var på udkig efter mere end et hjem. De var på udkig efter det sted, hvor deres børn skulle vokse op - et sted, som de ikke behøvede at flytte fra igen. En fast base for deres familieliv. Derfor stod det højt på kriterielisten, at der var en god skole i området.

- Vi havde hørt rigtig meget godt om skolen i Strib, og selvom det ikke var afgørende, så havde det meget at sige i forhold til vores valg, fortæller Louise Knudsen.

Mellem natur og naboer

Familien kiggede på hus flere forskellige steder, men i Strib kunne de få flest ønsker opfyldt. Parret havde nemlig også et håb om, at deres børn ikke skulle vokse op midt inde i byen, men at de i stedet kunne være omgivet af skov og natur. Og det er lige præcis, hvad familiens nye hjem er. Det ligger tæt på skoven og på stranden, og familien er god til at bruge naturen i deres hverdag.

- Vi går tur på strandene, og jeg cykler også mountainbike et par gange om ugen med en af naboerne, fortæller Daniel Lund.

Til hverdag arbejder han på et truckværksted i Hobro, så han er kun kommet tættere på sit arbejde ved at flytte til Strib. Louise Knudsen er ved at læse til social- og sundhedsassistent, men er lige nu i gang med sit sidste praktikforløb.

Deres nye hjem ligger i et vænge med gode naboer og legekammerater fra skolen. Det er endnu en af de gevinster, der har været ved at flytte til Strib.

- Vi snakker rigtig godt sammen i kvarteret. Vi hjælper hinanden og skiftes til at hente og bringe børn til skole og fodbold, fortæller Louise Knudsen.

Fristed for kvinder

Selvom det var lidt af et sats at trække rødderne op i Odense og plante dem igen i Strib, har familien ikke fortrudt. De føler begge, at de har fået præcis det, de drømte om.

- Folk hilser på gaden og i butikkerne. Det blev vi overrasket over i starten, men det er så hyggeligt. Det siger meget om, hvordan det er at bo her, mener Louise Knudsen, og Daniel Lund nikker enigt.

Siden kæresteparret flyttede til Strib, er Louise Knudens forældrene også flyttet dertil efterfølgende, og de har også andet familie i nærheden. Alligevel har især Louise Knudsen manglet et bredere netværk, men det problem tog hun selv hånd om.

- Jeg savnede at mødes med andre kvinder. Det er ikke altid nemt at møde nye mennesker, når man har travlt med børn og arbejde, men det er jo synd, synes Louise Knudsen.

Overbevist om at andre havde det på samme måde, oprettede hun et event "Mødested for kvinder i Strib", og det blev hurtigt en succes.

-Jeg føler, at jeg snakker bedre med flere af mødrene i Sophias børnehave, fordi vi også har mødtes ude i virkeligheden, hvor vi ikke havde travlt med at hente og bringe børn, fortæller Louise Knudsen.

Det er stadig meget nyt, men Louise Knudsen føler, at der er stort potentiale for at få nære venner i gruppen. Daniel Lund forsøgte at oprette et lignende event kun for mænd, men det blev ikke helt den samme succes.

- Der var ikke helt den samme opbakning, men det kan være det kommer, håber han.

Til vinter kan parret fejre, at de har boet i Strib i to år - de første to af mange, hvis de får lov at bestemme.

  • fyens.dk