Østrup Kirke er ramme om en gratis og uhøjtidelig kabaret-koncert med rockguitar og orgel i Kirkens Døgn, lørdag 9. september.

Østrup: Hva´ så Luther? er titlen på en gratis kabaret-koncert med rockguitar og orgel. Den kan opleves under Kirkens Døgn i Østrup Kirke, lørdag 9. september klokken 19.30.

Kabaretten tæller i alt 14 sange, der tilsammen er lig med en uhøjtidelig cabaret og koncert om Martin Luthers liv og tanker. Publikum på kirkebænkene kan se frem til alt fra skillingsviser om Martin Luther over rockmusik og renæssance- og popmusik, til støjende protestsange og stille hymner. En tredjedel af koncerten er fællessang.

Orkesteret omfatter sangerinden Betty Gregers Arendt, der er farverig kirkemusiker ved Haslev kirke, rockguitaristen Christian Arendt, der er den oprindelige guitarist i rockbandet Malurt og organisten Peter Arendt, der er kendt over hele verden for sit arbejde med ny musik. På klaveret spiller Søren Andresen, der er kirkemusiker ved Sdr. Bjert Kirke. Rytmegruppen udgøres af Anders Pedersen på slagtøj og cajun, som også er kendt som trommeslager med Anne Linnet og Anne Dorthe Michelsen. På kontrabas er det provsten fra Nørrebro, Per Vibskov./EXP