Fodbold: Gør B1909 det rigtige?


Fodbold: Gør B1909 det rigtige?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Delt indhold, begrænset adgang
Udløber om:
Læserbrev. 

B1909 flyttede til Vollsmose i 1969, fordi pladsen var blevet for trang i Kochsgade. I takt med Vollsmoses beboersammensætning ændrede sig med den lemfældige danske udlændingelovgivning, har B1909 i stigende grad været et sted, hvor det var naturligt og nødvendigt at lave et stykke socialt arbejde.

Banderne rekrutterer nye medlemmer, og de bliver yngre og yngre. Det er derfor vigtigt, at der er en klub i området, der kan tilbyde alternative fællesskaber til banderne.

Det er ikke sikkert, at B1909 er den rigtige til at løse den opgave. Klubbens seneste initiativ Barcelona Akademiet med en deltagerbetaling på 7450 kroner årligt plus tøjpakke til 1250 kroner havde til sigte at tiltrække børn udefra. Det har næppe været rettet mod børnene i Vollsmose, hvor en stor del af forældrene er på overførselsindkomst og har fripladser i institutionerne.

Det er op til B1909 at afgøre, hvilken strategi man vil følge, og bestyrelsen er valgt på generalforsamlingen og dermed beslutningsdygtig i forhold til klubbens strategi. Det problematiske er, om de midler, der tilflyder klubben fra kommunen, bliver brugt til socialt arbejde, eller om B1909 bruger skatteborgernes penge på det forkerte.

Fodbold er en af landets mest populære idrætsaktiviteter og førte til, at Humlehaveskolen i 1995 fik tilknyttet en fodboldskole. Hensigten var at forebygge kriminalitet gennem en aktiv fritid, men hvor fodboldskolen indledningsvist havde fokus på 8.-10. klasse, er styringen endt hos B1909 med et fokus på 0.-3. klasse og i samarbejde med klubbens værested, H.C. Andersen Skolen og Abildgårdskolen.

Men løser B1909 overhovedet opgaven?

Ser man på holdoversigten fra DBU Fyn fra foråret 2017, har B1909 ingen hold fra 13-14 år og opefter, og det ser ikke bedre ud de to foregående år. Især alderen 12-16 år har stor psykologisk betydning for unge, hvor de har brug sunde fællesskaber. Når B1909 melder ud, at man ikke vil ende som breddeklub og en ren social foranstaltning, må man med rette spørge, om klubben er berettiget til midler til socialt arbejde, når der stort set ingen lokale børn er på ungdomsholdene.

B1909 er formentligt begunstiget med anslået to millioner kroner årligt i lønninger til projektfolk og tilskud. Gud ved, hvad det er blevet til i klubbens historie? I Liberal Alliance går vi en del op, om skatteborgernes midler bliver brugt rigtigt. Det er naturligt at overveje, om B1909 skal og kan løfte opgaven. Måske en af de tre socialdemokrater i B1909's bestyrelse kan svare - eller kommunikationschefen fra SF.

Fodbold: Gør B1909 det rigtige?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce