Kulturformand: Vi bringer kærligheden ind i trekant-fornuftsægteskab

Lars Ejby Pedersen (S) står i spidsen for Trekantens Festuge. Han glæder sig over de over 400 arrangementer og tilbud. Foto: Peter Friis Autzen

Kulturformand: Vi bringer kærligheden ind i trekant-fornuftsægteskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fredericianske politiker er i spidsen for Trekantområdets Festuge. Og han glæder sig.

Fredericia: Trekantområdets festuge er ikke bare en lang række aktiviteter og kulturelle tilbud. Den er udtryk for en udvikling i Trekantområdets sammenhold, som langsomt er ved at bide sig fast.

Det mener i hvert fald Lars Ejby Pedersen (S), der er formand for Kultur- og fritidsudvalget i Fredericias byråd - og desuden formand for kultursamarbejdet i Trekantområdet.

- Trekant-samarbejdet er et fornuftsægteskab. Sådan er det. Men kulturen bringer kærligheden ind i forholdet, siger han, mens han hælder sukker i kaffen og rører skummets sirlige barista-hjerte ud. Dog ikke uden først at rose tjeneren på Kurts Kaffebar for det lysebrune kunsthåndværk.

Trekantområdet er en kultur-metropol.
Lars Ejby Pedersen (S)
Fakta
Trekantområdets festuge løber fra fredag den 25. august til og med søndag 3. september - altså godt en uge.I Fredericia indgår blandt andet Kulturnatten fredag den 1. september, hvor Fredericia Dagblad og Elbobladet blandt andet uddeler to talentpriser på hver 10.000 kroner. Det sker på J.B. Nielsens Plads klokken lidt i 16.

Læs eventuelt mere om det i ugens Elbobladet. Og se hele festugens program på trekantfest.dk.

Det er ikke ualmindeligt at høre politikere tale om det stærke trekantsammenhold. Men blandt menigmand på gaden i de syv trekantkommuner er fornemmelsen af sammenhæng ofte mindre stærk. Eller i hvert fald mindre udtalt.

- Det ved jeg godt. Og det er helt naturligt, at folk føler sig tættest på deres egen by og kommune. Men med en festuge som denne her får vi markeret noget, vi er fælles om. Kultur er kommunegrænse-overskridende. Folk, der gerne vil opleve en spændende udstilling på Trapholt, synes jo ikke, at der er langt dertil. Eller en koncert i Vejle Musikteater. Ligesom folk fra Vejle og Kolding ikke synes, at der er langt til Fredericia, når de ønsker at opleve noget af det særlige, vi har at byde på. Byerne har hver i sær en masse at byde på - men sammen har vi det hele, siger Lars Ejby og tager et ord i munden, som han tidligere er blevet drillet lidt med.

- Vi er en kultur-metropol. Jeg ved godt, at nogle griner af mig, når jeg bruger det ord, men det er vi altså. Der er over 400 arrangementer og tilbud i løbet af festugen. Over 400. Det er jo helt vildt, siger Lars Ejby.

Lars Ejby skulle have åbnet Trekantområdets Festuge sammen med Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) klokken 16 fredag. Men en forkølelse spænder ben for fredericianerens deltagelse.

Kulturformand: Vi bringer kærligheden ind i trekant-fornuftsægteskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce