Vibeke Fischer udstiller i Galleri 55 - Keramik i Bogense indtil den 17. september

Bogense: De første værker var solgt allerede inden for den første time, da Galleri 55 - Keramik i Adelgade lørdag holdt fernisering på en separatudstilling med omkring 50 skåle og vaser af keramiker Vibeke Fischer.

Men selv om værkerne er solgt, kan de største af dem stadig ses på udstillingen "Rene linjer", for det er kun skåle til under 2000 kroner, køberne må hjemføre med det samme. Resten skal blive, så længe udstillingen varer, for ikke at ødelægge helhedsindtrykket.

De små ting kan jeg rykke rundt på, men de store skal blive stående for ikke at ødelægge udstillingen.

Susanne Pelch, Galleri 55 - Keramik.

- De små ting kan jeg rykke rundt på, men de store skal blive stående for ikke at ødelægge udstillingen, fortæller Susanne Pelch bag disken i Galleri 55 - Keramik.

Vibeke Fischer, der én gang tidligere har udstillet i Bogense-galleriet, har i mere end 50 år arbejdet med at forfine og forenkle skålen som form, og hun arbejder med enkle, stramme dekorationer og form.

Farverne på de udstillede værker er overvejende klare, ofte i blå, gyldne og grønne nuancer gennembrudt af lyse streger.

Inspirationen henter hun blandt andet ved stranden eller i skoven, i lysets skiften og landskabets linjer.

Vibeke Fischer rejste som 18-årig til England, hvor hun kom på kunstskole og fik David Leach som lærer. Her blev hun grebet af arbejdet med leret. "dette smidige, foranderlige materiale, der er så svært at tøjle, men som efter så mange år stadig giver mig udfordringer", som hun formulerer det i en pjece, der fortæller om hendes arbejde og viser smukke eksempler på reultatet.

Udstillingen med Vibeke Fischers værker kan ses i Galleri 55 - Keramik frem til den 17. september.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.