Sven Erik Dahl Nielsen var idémand og i mange år med til at arrangere Superbrugs Cup i Søndersø. I år deltager 108 hold fra hele landet i fodboldstævne nummer 25.

Søndersø: Det var under et fodboldstævne i Horsens Freja i starten af 1990'erne, hvor unge spillere fra Søndersø deltog, at ideen opstod: Sådan et stævne må vi også kunne lave for at tjene penge til vores klub.

Og i denne weekend, hvor den 25. udgave af Superbrugs Cup i Søndersø bliver afviklet - enkelte år dog med andet navn og hovedsponsor - kan Sven Erik Dahl Nielsen konstatere, at det var en solid og langtidsholdbar idé, han dengang fik og udviklede sammen med Niels Bent Harder og nu afdøde Carl Westy.

Det (108 hold) er et passende antal. Vi har været oppe på 140 hold, men så måtte vi køre hold i busser til Skamby og Særslev. Med det nuværende antal har vi baner nok lige her omkring.

Jørgen Ruby Poulsen, formand for Søndersø Boldklub

- Vi spurgte bestyrelsen, om vi måtte, for det kostede jo nogle penge at komme i gang, fortæller Sven Erik Dahl Nielsen ved bordet på stævnekontoret, mens det summer af fodboldliv udenfor, hvor der er gang i kampe på alle baner og opvarmning uden for banerne.

Bestyrelsen for Søndersø Idrætsforening, som boldklubben dengang var en del af, sagde ja til blandt andet at bruge 8000 kroner på frimærker til at sende invitationer ud til alle klubber under Dansk Boldspils-Union.

Men de penge er kommet mangefold igen. I de seneste år har stævnet givet et overskud på omkring 150.000 kroner til klubben.

 

Ikke plads til flere hold

Ved det første Søndersø-stævne i 1993 deltog 38 hold, og siden er stævnet vokset støt.

I denne weekend deltager 108 hold med omkring 1200 spillere fra hele landet. Drenge og piger fra U8 til U17.

- Det er et passende antal. Vi har været oppe på 140 hold, men så måtte vi køre hold i busser til Skamby og Særslev. Med det nuværende antal har vi baner nok lige her omkring, fortæller Jørgen Ruby Poulsen, formand for Søndersø Boldklub.

Kampene afvikles på banerne ved skolerne, Nordfyns Gymnasium og på Birkemosevej.

108 hold med spillere, trænere, holdledere og mange forældre betyder naturligvis også, at der skal findes masser af overnatningspladser. Derfor er der i stævneweekenden oprettet midlertidige campingpladser på begge sider af Ullerupvænget med 225 enheder - campingvogne og telte, mens andre sover på skolerne, gymnasiet og i det gamle spejderhus.

Selv om Sven Erik Dahl Nielsen, af de fleste blot kendt som Sveske, er flyttet til Bogense, kigger han stadig gerne forbi fodboldbanerne i Søndersø. Dengang han var med til at arrangere Superbrugs Cup, spillede hans søn i klubben, og nu er det barnebarnet, han kan følge fra sidelinjen.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.