15 Lunde-børn trodsede regnen og trådte i pedalerne for at cykle sponsorpenge ind til Lunde Gymnastik og Idrætsforening.

Lunde: Børn i Lunde lader sig ikke slå ud af en omgang sommerregn. Netop som regnen satte ind lørdag eftermiddag, gik starten til årets sponsorcykelløb Tour de Lunde, hvor 15 børn var tilmeldt.

Og mens de voksne skuttede sig under paraplyer og regnslag, trampede børnene ufortrødent i pedalerne frem og tilbage på Lunde Bygade, der var spærret for biler, mens børneløbet blev afviklet.

Efter børnene var det de voksne cykelrytteres tur, og her var 14 tilmeldt til en times pedaltramp på den 2,3 kilometer lange rundstrækning, og for voksne såvel som børn gjaldt, at de på forhånd havde sikret sig sponsorer, der havde bundet sig til enten et fast beløb eller et beløb pr. cyklet kilometer.

Til gengæld fik sponsorerne navnet nævnt fra højttalervognen, og Lunde Gymnastik og Idrætsforening fik penge i klubkassen.

Mens de voksnes cykelløb er en mangeårig tradition, er det først tredje år, der er et specielt løb for børnene, og det har betydet flere tilskuere, fortalte klubbens formand René Vestergaard. Og tilskuerne kunne forsøde den regnvåde eftermiddag med kaffe og kage eller hotdogs og dermed bidrage yderligere til overskuddet.

Lørdag aften er der fællesspisning i forsamlingshuset, og til den tid har børn og voksne forhåbentlig været hjemme for at få tørt tøj på.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.