Middelfart på søkortet, da de nordiske mesterskaber i åbent vand svømning blev skudt i gang lørdag ud for Middelfart Marina.

Middelfart: - Ahh, det var godt at få pisset, lød det kækt fra den første svømmer i vandet, inden de ni konkurrenter, nu lidt modstræbende, hoppede efter ham, og publikum på kajen brød i ud latter.

Selv om det var de nordiske og danske mesterskaber, det gjaldt, var der plads til smil, kort før startskuddet lørdag formiddag lød til det store åbent vand svømmestævne i Middelfart.

Borgmester Steen Dahlstrøm havde kort forinden budt mesterskaberne velkommen på marinaens strand og glædet sig over, at hans by endnu engang markerede sig på landkortet, eller måske snarere søkortet.

Lokal klub med vokseværk

130 svømmere fra Danmark, Sverige, Finland og Estland kaster sig ud i Lillebælt lørdag og søndag for at dyste på 3, 5, 7,5 og 10 kilometer.

Søndag sætter fire medlemmer af Føns Havbane deres lokale præg på begivenheden. Michael Iversen kaster sig ud på 10.000 meter distancen søndag klokken 12, mens Charlotte Tomhav, Jens Kallesøe og Kristoffer Moos stiller op i motionsrækken også kaldet master søndag klokken 15.30, hvor deltagerne er delt op efter øn og alder i fem års intervaller.

Formanden for Føns Havbane, Jesper Buch, var også at finde på marinaen og gav Dansk Svømmeunion en hjælpende hånd.

- Vi er selvfølgelig glade for den lokale fokus, weekenden sætter på åbent vand svømning, og jeg er overbevist om, at mesterskaberne, nok skal give os nogle nye medlemmer. Åbent vand svømning er i rivende udvikling, og vi er på bare tre år vokset til næsten 100 aktive medlemmer, det havde jeg aldrig i min vildeste fantasi turdet forestille mig , da vi startede op i Føns for tre år siden, lød det fra Jesper Buch.

Brødtekst

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.