Debat: Stop årlige sparekrav til sygehusene
Af: Villy Søvndal, spidskandidat for SF til regionsrådsvalget i Region Syddanmark

Læserbrev: Det er på høje tid at fjerne den skruetvinge, der hvert år strammes lidt mere på vores sygehuse og tvinger personalet til at løbe hurtigere og hurtigere.

SF vil afskaffe det såkaldte produktivitetskrav, som i en årrække har været årsag til, at personalet på sygehusene skal løbe lidt hurtigere hvert år. Det arbejder vi for i Folketinget og i regionerne.

I stedet vil vi indføre et nyt system med fokus på ny teknologi og smartere planlægning for at øge produktiviteten og give bedre patientforløb. På den måde kan vi arbejde for at udnytte ny teknologi og gøre tingene smartere, uden at vi kræver besparelser med hovedet under armen.

Vi var tæt på at få det fjernet i Folketinget i efteråret. Men da Socialdemokratiet undlod at støtte vores forslag, kunne vi ikke finde et flertal.

Det er for mig uforståeligt, at S, som snakker så meget om velfærd, ikke er klar til at fjerne sparekravet til sygehusene en gang for alle i stedet for at lade det blive ved snakken.

Det ville give ro til sygeplejersker, portører, læger og alle de andre ansatte på sygehusene. Og så ville det ikke mindst sikre, at patienter og pårørende kan få vished for, hvad de kan forvente af vores sygehuse de kommende år.

I SF giver vi ikke op. Vi vil fortsat presse både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet til at sikre ro om vores sygehuse, så de ikke igen skal tvinges til at stramme skruetvingen lidt mere.