Debat: Åbent brev til byrådet


Debat: Åbent brev til byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Carsten Hansen, formand for brugerrådet Aktivhuset, Vestergade 98, Kerteminde
Billede
Debat. 

Kære byrådspolitiker, nu er det kun et år siden at vi sidst stod over for kravet om besparelser på den vedligeholdende træning m.m. i Aktivhuset.

Har I allerede glemt vores reaktioner, og hvad med de 800 underskrifter vi overrakte borgmesteren i august 2016? Er de arkiveret lodret, så de efter jeres opfattelse ikke længere gælder.

Det nye indgreb er kommet snigende som en tyv om natten. Ingen vidste noget på forhånd, og der skete som sædvanlig ingen forhåndsorientering til Aktivhusets Brugerråd. Nu er I for alvor ved at ødelægge et godt fungerende hus (Aktivhuset) under påskud af, at der skal ske besparelser og derfor afskedigelse af personalet. På meget kort sigt måske en mikroskopisk besparelse, men umiddelbart herefter en meget betydelig meromkostning.

Det er endnu ikke for sent at erkende, at der er tale om en fejlbeslutning og rulle det hele tilbage.

Vi er mange, som har langt mere respekt for en politiker, der tør vedgå en fejl og derefter retter op på fejlen. Tænk over det!

Tænk også på dem som det går ud over. Dem som bl.a. spiser deres varme mad på Aktivhuset, og som samtidig oplever et meget vigtigt trivselsskabende socialt samvær. Skal de så bare sidde alene derhjemme med stærkt reduceret trivsel til følge. Det synes som om, at nogen i kommunens ledelse tror, at problemer kan løses ved at flytte rundt på folk imellem Kerteminde, Munkebo og Langeskov - og hvis det sker ofte og især hurtigt nok så forsvinder problemerne af sig selv!

Man glemmer helt, hvad det er for en svag gruppe borgere, man har ansvaret for. Udvis i stedet lidt ansvarsfølelse og respekt og erkend, at det er systemet der skal komme til borgerne og ikke omvendt.

I august 2016 sendte brugerrådet et personligt brev til alle i byrådet. Kun et medlem meldte tilbage og ville gerne se, hvad der foregår i huset, fra alle andre var der larmende tavshed. Det er jo skræmmende, at der tages så omfattende beslutninger, uden at der er interesse for konsekvenserne.

Vis nu lidt respekt for det meget store frivillige arbejde der i tæt samarbejde med de få professionelle, skaber et værdifuldt fristed for vores svageste borgere. Den virkelyst, I er ved at ødelægge, har en mange gange større værdi end de ubetydelige og kortsigtede symbolske besparelser, der søges opnået.

Debat: Åbent brev til byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce