Handelsformand tror fortsat på Torvet

Den 18. juli bragte Fyens Stiftstidende historien om, hvordan flere erhvervsdrivende omkring Torvet i Middelfart bymidte - heriblandt Benno Steen Jeppesen fra Oculi Optik Thiele - frygter, at den ende af byen og handelsgaden udkonkurreres af de mange millioninvesteringer, der finder sted i den anden ende af byen. Foto: Anne Vegeberg Hansen

Handelsformand tror fortsat på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debatten om, hvorvidt det nye bycenterbyggeri i realiteten kommer til at udkonkurrere livet i handelsgaden - særligt omkring Torvet - får ikke Middelfart Handel til at tvivle på Torvets betydning, selvom formanden trods alt ærgrer sig over de senes

Middelfart: Formanden for Middelfart Handel, Kjeld Johansen, anerkender, at der i dag er udsigt til flere tomme butikker i den ende af Middelfarts handelsgade, der ligger op til Torvet, hvis man sammenligner med situationen sidste år - og det skal blandt andet tilskrives nye lejemål i det nye bycenter.

Men det får ikke handelsstandsforeningen til at tvivle på, at der stadig vil være liv på og omkring Torvet, fastslår han: 

- Vi betragter det stadig som værende byens torv. Blandt andet er det også der, hvor vores juleby hører hjemme, siger formanden, som også er uenig i den kritik, som visse erhvervsdrivende omkring Torvet tidligere på sommeren har udtrykt overfor, at kommunen nu planlægger at forvandle pladsen omkring Kulturøen, da det blot er endnu millioninvestering til gavn for den østlige ende af byen.

- Jeg tror stadig på, at det gamle torv kan konkurrere med det. Som pladsen omkring Kulturøen ser ud i dag, så er der ingen mennesker derhenne, og kan der kom lidt liv deromkring, ser jeg det ikke som noget problem. Det er blot en forskønnelse til gavn for hele byen, lyder det fra Kjeld Johansen.

En fælles enhed

Middelfart Handel har selv været med i den indledende ideudviklingsfase for Kulturøpladsen, og formanden forklarer, at årsagen til, at man så ikke har gjort en dyd ud af at informere handelsforeningens medlemmer, som inkluderer nogle af de erhvervsdrivende omkring Torvet, er, fordi foreningen har betragtet Kulturøpladsen som en del af byen, ligesom Torvet også er det.

- Vi er jo en forening for hele byen, og vi skal derfor favne hele byen. Og Middelfart er ikke større, end det er vigtigt, at der bliver en sammenhæng i det. Det, vi kan bruge Torvet til - for eksempel juleby - er rigtig fint, og omvendt har vi som forening bestemt heller ikke noget imod, at pladsen omkring Kulturøen kan bruges til nogle ting. Det ene udelukker ikke det andet.

Men er der overhovedet behov for flere torvpladser i Middelfart?

- Vores by er kendetegnet ved, at vores bymidte er relativt samlet. Vores butikker ligger inden for en relativ begrænset afstand, og hvis man ser på den ICP-rapport (detailhandelsundersøgelse, red.), der blev lavet for nogle år siden, så har vi manglet steder, hvor man kan sætte sig ned og opholde sig, siger han.

Styrke i bymidten

Dertil kan det nævnes, at der i den nyeste rapport fra ICP (Institut for Center-Planlægning) konkluderes, at handlen med udvalgsvarer, som præger især handelsgaden, har udviklet sig stabilt i Middelfart de seneste par år - og det skyldes blandt andet, at man trods alt har satset på en udvikling i bymidten.

- Detailhandels-scoren er markant højere i byer med over 15.000 indbyggere, som har satset på bymidten, oplyses det. Og det hænger sammen med den analyse, som administrerende direktør for ICP, Per Nyborg, kom med sidste sommer i forbindelse med nyheden om, at H&M åbner i det nye bycenter:

- Jamen, vi ved, at når folk så er ude og handle i en H&M, så ryger der måske også noget andet med fra de omkringliggende butikker, som man altid lige så godt kan købe lokalt, lød det dengang fra ICP-direktøren.

Det kan således konkluderes, at det faktum, at Middelfart Kommune valgte at få bygget det nye rådhus og bycenter i forlængelse af handelsgaden trods alt er bedre, end hvis man havde bygget det uden for bymidten.

Derudover konkluderer den nyeste ICP-rapport også, at tilgængelighed og parkering vægter højt, når det kommer til at sikre handelsliv i byer af Middelfarts størrelse.

Handelsformand tror fortsat på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce