Skoleliv

Fra den 1. august hedder skolelederen på Sletten Skole Mads Dahl Arvidsen.

Otterup: Når elever og lærere efter sommerferien begynder at indfinde sig på Sletten Skole, er det med en ny leder i spidsen.

Mads Dahl Arvidsen går fra at være afdelingsleder for udskolingen til at indtage skolelederkontoret.

- Jeg har altid drømt om at blive skoleleder, og jeg er rigtig glad for både Sletten Skole og Nordfyns Kommune, fortæller Mads Dahl Arvidsen.

Blå bog

Mads Dahl Arvidsen er 45 år og født på Bornholm.Han bor uden for Kværndrup med sin kone, som han har to store døtre på 15 og 20 år med.

Mads Dahl Arvidsen kom til Fyn i 2006, da han begyndte på Skårup Seminar, hvorfra han i 2010 blev færdig som skolelærer.

Når den nye skoleleder kaster sig over sine interesser, er det ofte udendørsaktiviteter som løb, cykling og bjergbestigning.

Og det er ikke blot drømmestillingen for den 45-årige skoleleder. Han mener, at skolen passer rigtig godt til ham.

- Det er en stor skole med en vis volume. Det betyder, at man får mulighed for at gøre mange forskellige ting. Og så er det en spændende elevgruppe med meget forskellige elever. Det er en fantastisk spændende udfordring, som jeg ser frem til at arbejde videre med i samarbejde med lederteamet, medarbejderne, forældrene og eleverne, lyder det fra den nye skoleleder.

Ambitioner for skolen

Mads Dahl Arvidsen skal som ny skoleleder være ansvarlig for hverdagen for cirka 770 elever og 75 lærere. Det er et job, som ifølge Mads Dahl Arvidsen kræver nysgerrighed og en innovativ tankegang.

- Min ambition er at skabe den allerbedste skole inden for de rammer, som vi får fra politisk hold. Der er stor forskel på at drive skole i dag sammenlignet med for 5-10 år siden. Når man er skoleleder i dag, skal man i høj grad være nysgerrig og innovativ, og så skal man turde afprøve nye tiltag, forklarer han.

Godt samarbejde

Sletten Skoles nye skoleleder blev færdiguddannet i 2010 efter at have været omkring to andre brancher.

- Jeg har været 12 år i forsvaret, og senere blev jeg uddannet tømrer. Men som håndværker savnede jeg den mentale udfordring, som jeg fik i forsvaret. Så jeg besluttede at prøve noget nyt og jobbet som skolelærer lød spændende, fortæller læreren, som kom til Sletten Skole den 1. marts 2016. Inden da havde han arbejdet som lærer på H.C. Andersen Skolen i Vollsmose i Odense.

- Fordelen ved at være på en skole i landområdet sammenlignet med Odense, er, at vi har et rigtig tæt samarbejde mellem skolerne. Vi er kun seks skoler, men vi bruger hinanden meget og kan dyrke fællesskabet, så vi kan udvikle det bedste nordfynske skolevæsen, siger Mads Dahl Arvidsen.

  • Af: