Fyns Amts Avis mener: Borgmester i tvivlsom dobbeltrolle


Fyns Amts Avis mener: Borgmester i tvivlsom dobbeltrolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Chefredaktør Carsten Olsen
Billede
Leder - Fyns Amts Avis. 

Langeland Kommune slikker stadig sårene efter den såkaldte asylcenter-skandale.

Det er i disse dage et halvt år siden, Langeland Kommune blev sat fra bestillingen med at drive en række asylcentre på såvel Langeland som andre steder i landet.

Mediernes afdækning af en lang række kritisable forhold på asylcentrene fik i december sidste år Udlændingestyrelsen til at droppe samarbejdet med Langeland Kommune. En fyreseddel, som blev en ulykkelig afslutning på fem år, hvor Langeland Kommune ellers havde kunnet ranke ryggen og glæde sig over en status som en driftig og ekspanderende operatør af asylcentre.

Og som tillige kunne glæde sig over et ikke ubetydeligt økonomisk udbytte af asylcenterdriften.

 

Hvad der var årsag og virkning, kan man kun gisne om.

Men snart sagt enhver, som har fulgt Langelands nedtur som operatør på asylcenterområdet, sidder den dag i dag tilbage med indtrykket af en kommune, hvor der kort og godt ikke var styr på tingene.

Et indtryk, som til fulde bliver bekræftet af den aktuelle debat og tvivl om borgmester Bjarne Nielsens (V) rolle som førstemand i mere end én forstand på Rådhuset i Rudkøbing.

Langeland Kommunes kommunalbestyrelse fyrede i februar sidste år den daværende kommunaldirektør og valgte midlertidigt at fortsætte uden. Eller rettere: Med borgmesteren i en tilsyneladende ikke nærmere defineret og formaliseret rolle som en slags konstitueret kommunaldirektør.

En beslutning, som fremkaldte et kaos i forvaltningen, der kan have været en medvirkende årsag til Langeland Kommunes endeligt som asylcenter-operatør.

 

Som Fyns Amts Avis i går kunne afsløre, erkender Bjarne Nielsen nu, at der var for stor tvivl om, hvorvidt han havde en dobbeltrolle som både borgmester og kommunaldirektør.

Han erkender, at hverken han selv eller kommunen som sådan var gode nok til at formidle, at han - som han siger i dag - ikke havde en sådan dobbeltrolle.

I bedste fald må der imidlertid være tale om en såkaldt erindringsforskydning. For direkte adspurgt af Fyns Amts Avis om, hvem der skulle overtage den fyrede kommunaldirektørs funktioner, svarede Bjarne Nielsen den 4. februar sidste år:

"Jeg overtager hans beføjelser og indgår i direktionen".

Og på spørgsmålet om, hvordan opgaverne skulle fordeles, lød svaret:

"Jeg tager en stor del af kommunaldirektørens opgaver".

 

Der er ikke umiddelbart noget grundlag for at mistænke Langeland Kommune for at ville omgå styrelseslovens ganske klare regler for rollefordelingen mellem en borgmester og en kommunaldirektør.

Den daværende uklarhed om en eventuel dobbeltrolle - og Bjarne Nielsens erindring om den i dag - er snarere en bekræftelse af indtrykket af en kommune, som i en tid med uro på og kritik af asylcentrene ikke havde fod på administrationen af den.

Men det er også slemt nok.

I bedste fald må der imidlertid være tale om en såkaldt erindringsforskydning.

Fyns Amts Avis mener: Borgmester i tvivlsom dobbeltrolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce