Løkke vil sende danskerne på skolebænken

Fagforeningerne og arbejdsgiverne indbydes til endnu en runde trepartsforhandlinger af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Løkke vil sende danskerne på skolebænken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er noget galt med systemet, når medarbejdere ikke finder efteruddannelse relevant, mener statsministeren.

Mens studenter med nye huer myldrer frem i gadebilledet og høster frugten af årelangt slid på skolebænken, inviterer regeringen til forhandlinger, der skal sikre, at danskerne ikke bare læner sig tilbage, når eksamensbeviset er i hus.

Vi skal være parate til at omstille os, lyder det i en mødeindkaldelse, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har sendt til arbejdsgiverne og fagforeningerne.

Dermed er bolden givet op til en tredje runde af det, der kaldes trepartsforhandlinger. Altså hvor regeringen mødes med arbejdsmarkedets parter for at finde løsninger på samfundets problemer.

Statsministeren finder det "bekymrende, at mange medarbejdere ikke finder efteruddannelse relevant."

- Det viser, at der er noget galt med systemet, som det er i dag. Det skal vi rette op på, udtaler Løkke i en skriftlig kommentar.

- Alle danskere skal kunne se en lys fremtid foran sig. Det kræver, at ingen læner sig tilbage, når eksamensbeviset er i hus, men indstiller sig på at lære hele livet, mener statsministeren.

Parterne skal mødes torsdag klokken 9. Med til mødet har de et sæt anbefalinger, som en til lejligheden nedsat ekspertgruppe tidligere i juni afleverede til regeringen.

Eksperterne har blandt andet foreslået, at borgerne får en personlig uddannelseskonto, de kan trække på i løbet af arbejdslivet.

Desuden anbefaler eksperterne, at der bliver oprettet en samlet portal med overblik over de kursustilbud, der findes.

Løkke vil sende danskerne på skolebænken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce