Momoyo T. Jørgensen har boet i Danmark i 27 år, er dansk gift og i en lederstilling på Nordfyns Højskole. For hende var det kejserlige besøg en stor oplevelse.

Harritslev: Det kejserlige besøg på Nordfyns Højskole var i høj grad kommet i stand på grund af Momoyo T. Jørgensen. Som leder af den japanske kursusafdeling på højskolen var hun inviteret  til nytårskur på den japanske ambassade i København. Her fortalte hun ambassadøren om højskolen og dens tilbud til japanske elever, der vil lære om pædagogik og om det danske sundhedsvæsen. Det resulterede i, at den japanske ambassadør besøgte højskolen tilbage i marts, hvilket banede vejen for det kejserlige besøg mandag.

Momoyo T. Jørgensen bor i Nr. Åby, er dansk gift og har boet i Danmark i 27 år. Hun blev lærer på højskolen i 2000 og blev leder af den japanske kursusafdeling sidste år. Siden nytårskuren har hun været stærkt involveret i hele planlægningen af besøget.

- Derfor er det en stor forløsning nu, da besøget har fundet sted. Det er det især, fordi det er udtryk for en stor japansk anerkendelse af det store arbejde, der gennem årene har været udført på højskolen. Derudover er det en kæmpe PR-begivenhed for os, også uden for landets grænser, selvfølgelig især i Japan, siger Momoyo T. Jørgensen.

Hun føler sig meget priviligeret over at have mødt og talt med kronprinsen og over at have haft en væsentlig finger med i spillet.

- Ud af de mange, mange millioner japanere, er det kun ganske få, der nogen sinde oplever et personligt at mødes med medlemmer af den kejserlige familie. Derfor gør det naturligvis indtryk. Det eneste, der giver er lille stik i dagens anledning, er at min mor døde i  februar. Jeg kunne virkelig have undt hende at få denne oplevelse med.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.