Heksen futtes af flere steder på Nordfyn til sankthans.

Nordfyn: Der er nok steder at vælge imellem, hvis man er til sankthansfester. For eksempel står de grønne spejdere i Søndersø til tjeneste som bålmestre ved kælkebakken bag Søndersø Hallerne klokken 20. Men allerede fra klokken 19 kan de fremmødte i midsommeren indtage både snobrød og popcorn, og børnene kan prøve kræfter med flødebollemaskinen. Spejderne griber også lejligheden til at byde på grillpølser og forfriskninger og ikke mindst det årlige sankthanslotteri med gevinster til de heldige.

I Hårslev griller Palle Holst gris, og spejderne fra Gamby-gruppen pakker sankthansbålet og inviterer til fest på adressen Ejlskovvej 15 i Hårslev. Grisen koster 75 kroner i portioner, og alt overskud går ubeskåret til spejderne. Den er klar til at spise klokken 18, og klokken 20.30, så er det af sted med heksen.

Også på Mørkenborg Kro fejres midsommeren. Det sker naturligt sankthansaften, fredag 23. juni, med både grill-buffet, musik og båltale. Minister Lars Chr. Lilleholt (V) står for båltalen, inden heksen futter af, og duoen Bounty leverer musikken.

I Særslev byder de til sankthans klokken 17.30 med borgmester Morten Andersen (V) som båltaler ved Asylet. Otterup og Omegns Jagtforening på Horsebækvej tænder også bål med musik af Jef Kjøller, mens En Lille Pose Støj spiller Kim Larsen-klassikere klokken 19 på marina-stranden i Bogense.

Midsommeren bliver også fejret med bål helt ude ved Enebærodde, når bållavet ved Halshusene inviterer til sankthansfest.

Bålet bliver tændt ved ophalerpladsen på stranden klokken 21, og der bliver omdelt sange, så man ikke behøves at stå og nynne med på midsommervisen.

Alle er velkomne til at deltage i arrangementet ved Halshusene, og den mangeårige tradition ved odden tiltrækker som regel mange - både lokale, turister og sommerhusejere. I gamle dage gik hatten rundt for at samle ind til det følgende års arrangement, men i år er der sponsor på.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.