For anden gang på to uger var der fest i Meny. Også denne gang var det købmandsbrødrene Lasse og Palle Andersens 30 års jubilæum, der udløste festlighederne

Bogense: Lasse og Palle Andersen forstår at holde fest. For anden gang på to uger har de nu markeret, at det er 30 år siden, de etablerede sig som købmænd i Bogense.

For to uger siden skete det med fadøl og grillpølser foran deres forretning, Meny. Denne gang, fredag, gik de op i et lidt højere festgear.

Ligeledes på pladsen foran forretningen, havde de stillet et festtelt op. Her deltog knap 200, som havde købt sig til en festaften med grillstegt oksefilet med tilbehør - efterfulgt af musik i Allan Olsen-stil med bandet Norlans Stemme.

Forinden havde brødrene i løbet fredagen afviklet et madmarked på pladsen.

Men to fester for ét jubilæum - det giver god mening, mener brødrene.

- For det første kan vi godt lide fester. For det andet er vi to brødre, så jeg kan ikke rigtig se, hvordan det kan være anderledes, siger Lasse Andersen.

 

 

De to købmandsbrødre har omkring 80 ansatte. Sidste år blev de hædret med Nordfyns Kommunes virksomhedspris. Det skete som en påskønnelse af, at forretningen siden 2010 har givet plads til folk, der af forskellige grunde, helbredsmæssige og sociale f.eks., hænger ude i kanten af arbejdsmarkedet.

Lasse og Palle Andersen, der er henholdsvis 54 og 57 år, har i årenes løb, stillet praktikpladser til rådighed for flere end 100 personer i alt. De har typisk fået praktikansættelser af tre til seks måneders varighed og skåret til, så det passer til den enkeltes formåen - fra en time om dagen til fuld tid. Flere af dem har oplevet efterfølgende at få fast ansættelse i butikken.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.