Anja Nielsen og Carsten Sørensen besluttede sig for at flytte til Nordfyn, da de skulle finde en endelig adresse for deres fælles hjem. De endte i Lillebrohuse, hvor de har fået højere til loftet og tættere til kysten - præcis som de drømte om.

I Lillebrohuse lige mellem Krogsbølle og Bårdesø bor Anja Nielsen og Carsten Sørensen. Her har de kun boet siden første marts i år, men det føles som meget længere, for familien, der også tæller Anja Nielsens to sønner på syv og 18 år, og familiens to hunde Pepsie og Cookie, føler sig allerede hjemme på Nordfyn.

Majsmarkerne starter næsten der, hvor familiens have slutter. Men planterne er endnu så små, at de ikke spolerer udsigten over det vidt åbne landskab.

Familien i Lillebrohuse

Anja Nielsen 47, arbejder som kontorassistent hos Frellsens ær og har sønnerne Anders på 7 og Rasmus på 18. Hun går desuden til hundetræning med familiens seks månedet gamle hvalp Pepsi i Søndersø.Carsten Nielsen 45, servicemedarbejder og altmuligmand hos Fabers Gardiner. I sin fritid fisker han, spiller fodbold og er også træner.

Parret bor i Lillebrohuse ved Otterup.

- Her er god plads og højt til loftet, siger Anja Nielsen.

Og det var blandt andet det parret faldt for, da de besluttede sig for at flytte fra Odense til Nordfyn.

Anja Nielsen arbejder som kontorassistent og har boet forskellige steder på Fyn, men de sidste mange år har hun haft fast base i Odense. Carsten Sørensen er servicemedarbejder, og han har boet i Odense hele sit liv. Alligevel var ingen af dem i tvivl om, at de gerne ville til Nordfyn og bo, da de skulle finde et fælles hjem.

De blev kærester for tre år siden, men deres fælles historie går næsten 30 år tilbage i tiden. De mødte hinanden på en dengang fælles arbejdsplads.

- Vi var først kærester i fire måneder, men gik fra hinanden igen, men vi forblev venner, fortæller Anja Nielsen.

Siden fik de begge andre job og årerne gik, men for tre år siden blomstrede gnisten atter op.

Huset i smørhullet

Hverken Anja Nielsen eller Carsten Sørensen havde en særlig tilknytning til Nordfyn ud over deres barndomsminder fra Flyvesandet og Hasmark Strand. Dog har Carsten Sørensen fisket en del som lystfisker på Nordfyn. Derfor var parret også på jagt efter et hjem tæt ved kysten. Da de så huset ved Lillebrohuse var de ikke i tvivl.

- Vi havde kigget flere forskellige steder rundt om på hele Nordfyn, men den tømre vi havde med, anbefalede os dette hus frem for de andre, og vi var enige, fortæller Carsten Sørensen.

Selvom huset ligger på landet med udsigt til grønne marker, så ligger det også lige i smørhullet mellem skolen og den lokale købmand. For 700 meter til højre ligger Superbrugsen og én kilometer til venstre ligger Kystskolen, hvor Anja Nielsens søn går. Skolens beliggenhed spillede en stor rolle for deres valg af Nordfyn som nyt hjem.

- Carsten kiggede efter kyster, men jeg kiggede især efter skoler, fortæller Anja Nielsen og tilføjer;

- Havde skolen ikke ligget så tæt på, er jeg ikke sikker på, at vi havde valgt huset.

Parret mener, at det er altafgørende for området, at der ligger en skole.

- Det har jo betydet, at vi har valgt at flytte hertil fra Odense, og jeg tror også, at det har betydning for, om andre børnefamilier vælger Nordfyn. Hvis vi engang om mange år skal sælge huset igen, er det vigtigt, at der stadig ligger en skole her, siger Anja Nielsen.

Ingen af dem ville være trygge ved at lade deres børn cykle på landevejen, hvor bilerne kører meget stærkt og der er ingen cykelstier. Men brugsens beliggenhed har også en betydning, for den er vigtig for hele området, og her kan familien handle lokalt - noget de begge går op i.

Livligt på landet

Selvom de er nye i deres lokalsamfund, så har de hurtigt fået en fornemmelse af trafikken på vejen foran deres hjem. Her kører der ofte mange biler, fordi brugsen ligger forenden. Til gengæld fornemmer de også et godt naboskab på vejen, hvor man hilser over hækken og hjælper hinanden med småting.

-Det er som om, man er mere direkte herude på landet. Man siger tingene, som de er, fortæller Carsten Sørensen.

Parret glæder sig over at været flyttet til et område, hvor der sker så meget.

- Idrætsforeningen arrangerede stort kræmmermarked i hallen for kort tid siden, og inden længe er der både byfest og sankt hansaften, fortæller Carsten Sørensen.

Hverken han eller Anja Nielsen har nået at involvere sig i foreningslivet i byen endnu, men det har de planer om på sigt. Især Anja Nielsen, der er meget interesseret i, hvad der sker i hendes nærområde.

- Jeg var med til borgermøde og til lokalrådsmøde lige da vi flyttede ind, og jeg var lige ved at blive valgt ind, men det var lige hurtigt nok, synes jeg.

Men det er en af de ting, hun ser frem til ved at bo på landet. Parret er enige om, at de har fået både fred og ro i deres nye hjem på Nordfyn, og med Lillebrohuses ideelle placering har de begge fået det, lige som de ønskede.

  • fyens.dk