Lægehuset i Morud har sat hjertestarter op, så byen nu er dækket godt ind med fire hjertestartere.

Morud: Fire hjertestartere er nu med til at skabe en smule mere tryghed i Morud. Lægehuset over for brugsen har nemlig valgt at investere i en hjertestarter, som hænger ude på lægehusets væg.

- Vi har købt og doneret den, fordi det er vigtigt at have en hjertestarter i centrum af byen inden for rækkevidde, fortæller praktiserende læge Peter Juhl Hansen.

I princippet kan lægerne også selv bruge maskinen, hvis de får en patient med hjertestop, men den er altså hængt op, fordi folk hurtigt skal kunne få fat i den, siger han.

Hjertestarteren er købt hos virksomheden Hjertevagt, og torsdag blev den demonstreret for interesserede bag brugsen af Stefan Sparvath fra firmaet.

- Når vi taler førstehjælp, er det vigtigt at sige, at det værste, man kan gøre, er, hvis man slet ingenting gør, lød det fra ham.

Hjertestarteren er meget enkel at bruge og giver selv instrukser. Byens tre andre hjertestartere hænger på skolen, i idrætshallen og ved børnehaven Adamsminde.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.