To nye initiativer er sat i gang i Søndersø Kirke: Julehjælps-indsamling hele året og mobile-pay som supplement til kirkebøssen.

Søndersø: Det kan godt være, det kirkelige Danmark i år har travlt med at fejre en 500 år gammel begivenhed, Luthers reformation. Det afholder imidlertid ikke Søndersø Kirke fra at tænke moderne og nutidige tanker. Her har man indført mobile-pay som supplement til den gode gamle kirkebøsse.

- Vi har haft gang i det i godt en måneds tid. Jeg ved her og nu ikke rigtigt, hvor meget det har givet. Men vi synes, det er det rigtige at gøre. Folk går ikke så meget rundt med rigtige penge på lommen mere, så deres muligheder for at spæde til, når de går i kirke, er ikke så store, som de var engang, siger formanden for Søndersø Kirkes menighedsråd, Bente Kaysen.

Mobile-pay i Søndersø Kirke har dog ikke helt samme formål som kirkebøssen. Den elektroniske pengeoverførsel er forbeholdt et helt særligt formål: julehjælp til økonomisk trængte sognebørn.

- Vi blev opmærksom på behovet sidste år op mod juletid. Da fik vi flere henvendelser fra folk, der spurgte til muligheden for julehjælp. Desværre måtte vi afvise disse familier, fordi ikke havde pengene. Men det fik os til at iværksætte en julehjælpsindsamling i julen, og den har kørt siden. Vi tror, det giver det bedste resultat, at den kører over hele året, siger Birte Kaysen.

Hun tror, at initiativet, nu tilsat mulighed for mobile-pay, giver så godt et resultat, at de trængte familier kan hjælpes i forbindelse med dette års jul.

 

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.